Bătrânelul cu fluiere care ni l-a adus pe Iisus la Zilele Aradului | Foto • Video

  de Raluca Medeleanu | 27 august 2022, 10:11 AM | Recomandările editorilor | Strada

  0

  O apariție atipică, vineri seară, în atmosfera obișnuită de Zilele Aradului. Dacă într-o parte de dig, în Parcul Eminescu, lumea se înghesuia la tarabele cu diferite mâncăruri și suveniruri, pe partea cealaltă, în parcul din zona pasarelei, s-a instalat un autoturism cu boxe pe acoperiș și decorat plin cu afișe cu mesaje creștine, de-a dreptul multiculturale, afișând numele lui Iisus pe diferite drapele de țări: în principal România, apoi Ungaria, Marea Britanie, Israel, Grecia…

  Din boxe, auzeam muzică populară specifică zonei de nord a țării, iar un bătrânel așezat în spatele portbagajului deschis își instalase o improvizație așa încât să poată fi un soi de om orchestră: microfon în piept, fluiere, iar pe post de percuție folosea un clopoțel legat de un picior și într-o mână acele bețe cu cap din bilă de plastic, pe care copiii le iubesc atât de mult în fragedă pruncie. Pe măsuța de lângă el, avea diferite obiecte, unele făcute de el, precum cruciulițe, ori tricoloruri tot cu Mântuitorul însemnat pe ele, dar și diferite jucărele de tot soiul, prin care spera să adune donații pentru orfani. Muzica însă părea să fie principala activitate pentru el…

  Lumea trecea fără să-i dea importanță, îndreptându-se din parc direct către treptele de urcare către dig. Puțini, curioși probabil să vadă de ce îl filmăm, s-au mai oprit apoi la o anumită distanță să-l privească pentru câteva minunte, iar apoi și-au văzut din nou de drum.

  L-am întrebat cu ce ocazie a venit pe la Zilele Aradului și ne-a spus doar că e din județ, de la Sebiș. Că aici, în parcul acesta, a prins loc disponibil, întrucât în celălalt, de peste drum, nu a fost binevenit. Ne-a spus că de când era mic cântă la fluiere și că s-a născut într-un grajd cu capre, iar după ce ne-a făcut un mic concert de fluier, ne-a întins o cruce aurie și un minidrapel și ne-a îndemnat să nu uităm să fim patrioți și buni creștini.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.