Bătălia pentru Scoția, pe ultima sută de metri. Unioniștii au un mic avans față de susținătorii independenței

  de Special Arad | 13 septembrie 2014, 4:18 PM | Internaţional

  0

  Tabăra celor care îşi doresc ca Scoţia să rămână în interiorul graniţelor Marii Britanii a trecut din nou în faţa celor care isi doresc independenta, cu cinci zile înaintea referendumului istoric. Aceştia sunt creditaţi cu 51 la sută din intenţiile de vot, în timp ce susţinătorii independenţei numără 49 la sută. Pe 18 septembrie, scoţienii merg la urne pentru a vota viitorul ţării lor, potrivit Digi24.

  Cu mai puţin de o săptămână înaintea referendumului pentru independenţă, unioniştii şi separatişti sunt despărţiţi în sondaje de doar două procente, care se înscriu în marja de eroare.

  „Scoţienii nu vor fi păcăliţi de preţul petrolului, de marile pieţe sau de marele guvern de la Londra. Nu vom permite să pierdem această şansă unică în viaţă să construim o ţară mai prosperă şi o societate mai echitabilă”, spune Alex Salmond, liderul Partidului Naţional Scoţian.

  Politicienii de la Londra fac toate eforturile pentru a-i păstra pe scoţieni în Regat. Ei avertizează asupra pericolelor care vin împreună cu independenţa şi promit o autonomie mai mare

  „Facturi mai mari la alimente şi la celelalte produse, pierderea locurilor de muncă, distrugerea oportunităţilor de investiţie. Intrăm pe un teren economic minat”, afirmă Gordon Brown, fost premier al Marii Britanii.

  „Trebuie să le spuneți oamenilor că răspunsul NU aduce cu el, totuși, schimbări. Este un vot care dă puteri mai mari, este un vot pentru o Scoție mai puternică, este un vot pentru un Parlament scoțian cu mai multe puteri”, susține Ed Miliband, liderul Partidului Laburist.

  Politicienii de la Londra au primit ajutor şi din partea FMI. Un purtător de cuvânt al instituţiei financiare a declarat că, după o eventuală declarare a independenţei, Scoţia riscă să aibă probleme financiare.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.