luni, 20 mai, 2024

Special Arad Logo

  Bărbat de 59 de ani, operat de urgență la Spitalul Clinic Județean Arad după ce a căzut de la 6 metri înălțime

  de Ioana Costaș | 23 aprilie 2024, 3:44 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Un bărbat în vârstă de 59 de ani, din Arad, a ajuns în stare gravă – luni seara – la Unitatea de Primire Urgență (UPU) din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, după ce a căzut de la peste 6 metri înălțime. Pacientul a suferit traumatisme majore, fiind operat de urgență în noaptea de luni spre marți, intervenția depășind două ore. Starea pecientului este stabilă în momentul de față.

  „După stabilizarea în UPU, o echipă medicală formată din medici chirurgi și anesteziști, sub coordonarea medicului șef al Secției Clinice Chirurgie Generală I, prof.univ.dr. Bogdan Totolici, au intrat în sală pentru a salva viața pacientului, diagnosticat cu traumatisme toracic și abdominal, ruptură de perete abdominal și ruptură hepatică majoră de lob drept. Intervenția a durat mai bine de două ore, pacientul este în stare stabilă, iar în perioada următoare va necesita și o intervenție de hepatectomie majoră. Din echipa medicală operatorie au făcut parte: șl. dr. Dan Goldiș – medic primar chirurgie generală, dr. Cristian Sabău – medic specialist anestezie și terapie intensivă, dr. Fineas Pascotescu – medic rezident chirurgie generală, dr. Ciprian Aniția – medic rezident chirurgie generală, asist. med. Cosmina Miloș și asist. med. Adina Pascu”, au transmis reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

  Nu se cunosc împrejurările în care bărbatul a căzut, însă se pare că ar fi vorba despre un accident nefericit. Poliția nu a fost sesizată despre incident.

  Citește și: Un pacient s-a cocoțat pe acoperișul Secției de Psihiatrie | Video

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.