marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Bărbat din Somalia, depistat la Nădlac II cu documentul de identitate finlandez al altei persoane

  de Special Arad | 4 aprilie 2023, 2:03 PM | Știri Arad | Urmăriți

  0

  Imagine cu rol ilustrativ (foto: arhivă / Poliția de Frontieră)

  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat un bărbat din Somalia care a încercat să treacă ilegal frontiera de stat, folosind un document de identitate finlandez care aparţinea altei persoane.

  În data de 03.04.2023, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieșire din țară, călătorind ca pasager într-un autocar înmatriculat în România, un bărbat care s-a legitimat cu un pașaport ce avea însemnele autorităților din Finlanda.

  Cu ocazia verificării documentului, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că între persoana prezentă la control şi fotografia din document există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care aceasta a fost condusă la sediul instituției pentru cercetări.

  În urma verificărilor s-a stabilit că persoana în cauză este cetățean din Somalia, în vârstă de 25 de ani, solicitant de azil în țara noastră.

  Polițiștii de frontieră au demarat cercetările cu privire la săvârșirea infracţiunilor de fals privind identitatea și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.