ExclusivGheorghe Bănățean și apropiații lui de la Compania de Apă Arad – dați pe mâna procurorilor. Prefectul e într-o mare dilemă

  de Special Arad | 26 January 2016, 11:10 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  6

  Știri Arad. O scrisoare trimisă pe adresa Consiliului Județean, iar ulterior împărțită la toți consilierii, în care cineva, necunoscut, angajat sau fost angajat la Compania de Apă Arad, face dezvăluiri cu privire la manevrele murdare (și nu numai) din această societate a CJ Arad, face furori în aceste zile. Furori… bineînțeles în culise. Toată lumea vorbește dar pe șoptite, parcă nimeni nu se miră și… parcă toată lumea așteaptă… Ce așteaptă? Cu siguranță că nu atacul în contencios pe care prefectul îl va face cu privire la situația de la Apă Canal, un demers menit a stopa pentru cel puțin un an schimbarea directorilor societății. Așteaptă să vină procurorii…asta așteaptă, pentru că, suntem aproape siguri, la ce dezvăluiri sunt în cele nouă pagini scrise de un „omuleț” care clar are și studii juridice și economice, procurorii nu au cum să lase subiectul deoparte, acesta fiindu-le „servit” direct pe birou. Și-atunci e clar că nu mai au cum… Am (și) înțeles că nu ar fi vorba despre oamenii legii din Arad, ci despre unii din Timișoara, că așa e mai corect și mai… concret.

  Dealtfel, nici prefectul Cosmin Pribac nu se simte prea bine… acesta fiind tras de toate mânecile, din toate părțile, să facă sau să nu facă ceva în privința lui Bănățean. Am putea (chiar) să spunem că prefectul își joacă cariera cu acest prilej și de aceea e într-o mare dilemă.

  Nu putem reda, deocamdată, pasaje din cuprinsul scrisorii-reclamație, deoarece nu putem dovedi, deocamdată, informațiile din cuprinsul ei.  Însă, vă spunem că e vorba despre angajări ilegale, despre bătăi aplicate (pe bune!) unor angajați în Companie, despre neprofesionalism, despre falsificarea unor date oficiale, despre bani încasați ilegal, despre plăți făcute fără știința AGA, despre venituri ilicite, dividende din profituri fictive, despre lucrări cu dedicație, contractul cu BERD, POS Mediu, mai scrie că în realitate sunt mai mulți directori (având în vedere salariile imense) decât cei șapte care apar în acte etc. Scrie despre Bănățean, Borha, Hărșan, Costea, Iova, Diana Ancuța, Tăședan, Aqua Trans Mureș (acolo unde Compania a vărsat aproape 2 milioane de lei și unii, din Arad, au încasat bani ca membri CA).

  Și totuși… ăsta e finalul: „Ținând cont de atâtea anomalii câte există în această companie, a cărui singur scop este profitul obținut prin orice metode, directorul și Consiliul de administrație își realizează indicatorii prevăzuți în contractele de mandat. Să nu credeți că anomaliile prezentate sunt singurele constatate de noi. Acestea sunt cele mai grave. Solicitați conducerii companiei să transmită ultima raportare trimestrială privind îndeplinirea, obiectivelor din Planul de management și în funcție de realizarea acestor obiective trebuie să fie apreciată activitatea directorului generl. Raportul privind îndeplinirea obiectivelor din planul de management trebuie să se întocmească și să se discute în Consiliul de Administrație trimestrial. În funcție de realizarea indicatorilor financiari se acordă, cu sau fără penalizări, indemnizațiile prevăzute în contractele de mandat, dar aprecierea managementului societății se face în funcție de îndeplinirea obiectivelor din planul de management. Ținând cont că o parte din strategiile cuprinse în plan au fost elaborate de consultanță din programul POS Mediu, ar fi interesant dacă directorul general și bunii lui colegi au reușit să pună în aplicare obiectivele cuprinse în plan.” L-am sunat pe președintele Țolea pentru a-l întreba cu privire la această scrisoare, dar nu ne-a răspuns. Așteptăm orice reacție a acestuia pentru a o face publică.

  Revenim.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. … de fripturisti hulpavi fara nicio coloana vertebrala, niste hoti mizeri, o cloaca de taratoare si lipitori fara bun simt si educatie.Scursuri care au ajuns pe ,,culmi” intr-o societate bolnava care datorita indolentei cetatenilor este intr-un ultim stadiu de cangrena urat mirositoare.Niste culdusi care se dau mari pe banii altora iar daca mergi cu ei la o cafea se scuza ca si-au uitat portofelul in masina sau la birou.Astia sunt, toti, si cei luati in vizor si cei care i-au luat in vizor, o papara din oua stricate.Oricum ei nu sunt afectati, cred ca li se cuvine si nici rusine n-au, ca n-au de unde!

   +19 voturi
   +1
   -1
   • … SERVICIILE, sunt structuri si institutii create artificial, ca sa creada naivii ca ele lucreaza si colaboreaza pentru respectarea ”statului de drept”, a ”justitiei”, pentru o ”Romanie prospera”, ca sa ”traiti bine”,deoarece Basescu&CO. a spus ca: ”vom face o tara noua, …nu voua!”, dar electoratul nu a inteles.Nu a inteles nici chestiunea ilara cu tepele din Piata Victoriei, tepele erau pentru electorat.Si s-au tinut de cuvant!Romanilor naivi li s-a inoculat ideea ca institutiile gen DNA sunt pentru siguranta si apararea drepturilor lor.Nimic mai fals.Dar, iata ca majoritatea vietuitorilor din Romania cer ajutor de la DNA, se intreaba ce pazeste DNA-ul, de ce nu misca nimic DNA-ul, ca ala si alalalt fura pe fata, delapideaza, e corupt, a ciordit zeci, sute de milioane de Euro si, DNA-ul pauza.Chestia asta e ceva de genul ca atunci cand te scarpini in fund si dupa aia mananci pizza cu mana cu care te-ai scarpinat.

    +4 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  4 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.