BAC-ul, la un pas să fie blocat. Mii de profesori amenință cu greva generală

  de - | 9 June 2017, 10:22 AM | Educaţie | Regional

  0

  Profesorii preuniversitari din Cluj, dar şi din alte oraşe se pregătesc de grevă generală pentru luni, când este programată proba competenţelor digitale. Practic, 3.000 de profesori vor intra în grevă dacă solicitările lor, cele mai multe de ordin financiar, nu vor fi luate în calcul de către minister, a anunţat liderul Sindicatului Liber al Învăţământului Preuniversitar din Cluj, Lucia Cojocaru, potrivit Ziare.com.

  Greva ar urma să aibă loc luni, 12 iunie, la ora 8:00, şi ar urma să ducă la blocarea desfăşurării probei de competente digitale din cadrul Bacalaureatului.

  „Din ceea ce ştiu, este vorba despre aproximativ 3.000 de profesori în judeţ care vor intra în grevă. Din comunicările cu colegii, ştiu că grevă va fi în toate judeţele din ţară unde avem reprezentanţi. Sigur că greva ar afecta şi examenul de Bacalaureat, în condiţiile în care în data de 12 este programată proba de competenţe digitale. Suntem deschişi la negocieri şi răspundem şi dacă suntem solicitaţi la 12 noaptea sau la patru dimineaţa”, a declarat Lucia Cojocaru.

  Sursa: stiripesurse.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.