miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  B.O.S.S. Ep. 3. „Dacă le faci așa «reclamă», mâine toate monumentele istorice ale Aradului vor fi mâzgălite de toți cretinii”

  de Mihai Todoca | 5 iulie 2016, 11:19 AM | Recomandările editorilor | Strada

  1

  Titlul nu îmi aparține. Este un comentariu la episodul numărul 2 din B.O.S.S. (vezi articolul aici). Este într-adevăr un punct de vedere logic, dar nu cred că pot fi responsabil de eventuala mâzgălire a monumentelor istorice ale Aradului doar pentru că am publicat un articol despre ceea ce au scris alții pe niște poduri. Și dacă plecăm de la poduri, ajungând la monumente istorice… atunci și Primăria ar putea ajunge alimentară non-stop…

  Acești „cretini”, cum au fost denumiți, sunt copii, sunt tineri… și ce fac? Copilării care lor li se par foarte interesante. Unele inscripții, trebuie să recunoaștem, sunt amuzante, chiar creative. Nu le susțin alegerea amplasamentului dar le susțin libertatea, răzvrătirea pe care încetul cu încetul vor învăța să și-o sufoce, pe cum vor crește într-un sistem educațional care îi va învăța cum să stea în linie dreaptă și că doar așa este acceptabil. Am putea arunca un ochi la țările nordice în privința „scoaterii” la lumină a talentului sau înclinarea către o pricepere a unui individ…

  Acum, datorită accesului incredibil la informație și, în fapt, deschiderii unei lumi întregi doar intrând pe telefon, acești copii dacă văd ceva ce le place atunci fac și ei. De ce să presupunem din start că vor ataca monumentele istorice din lipsă de respect pentru valorile naționale? Pe deasupra să îi catalogăm și „cretini”?

  Am o întrebare. Realizatorii emisiunilor gen „Capatos”, „La Măruță” etc. sunt cumva copii? Sunt cumva tinerii care ajung să scrie pe poduri din Bacovia? Mă îndoiesc. Da, tinerii se fac responsabili de „vandalizare”, dar adulții se fac responsabili de „vandalizarea” tinerilor prin promovarea a atâtor exemple proaste.

  Dacă voi ajunge vreodată un părinte mă voi bucura să spun, când voi fi întrebat unde este copilul meu, că el este pe o bancă în parc și îi scrie fetei sau băiatului de care este îndrăgostit/ă trei versuri din „Sweet child O’ mine” ca să impresioneze, și nu este acasă cu ochii în silicoanele unei asistente de emisiune care așteaptă următorul „băiețaș” să îi facă în dar o mașină.

  Haideți să nu mai fim atât de uituci. Și noi am fost copii odată.

  Până una, alta… vă las cu episodul 3 din B.O.S.S. care ne dojenește cu „nu vă dereglați” (poate face referire la versurile lui Bieber 🙂 ). Un altul se scuză pentru alegerile făcute și explică: „Ești prost? Am fost beat” , în timp ce „close your eyes, open your mind” este corectat, „mind” este tăiat și înlocuit cu „heart”. Fiecare cu ce prețuiește mai mult. Unii se plâng că sunt „în luptă cu victoria”,  iar alții te invită să mergi cu ei… „I’m a weirdo, hai cu mine”.

  3oss (1) 3oss (2) 3oss (3) 3oss (4) 3oss (5) 3oss (6) 3oss (7) 3oss (8) 3oss (9)

  Du-te după cratimă! 😉

  3oss (10) 3oss (11) 3oss (12) 3oss (13) 3oss (15) 3oss (17) 3oss (18) 3oss (19) 3oss (20) 3oss (21) 3oss (22) 3oss (23) 3oss (24) 3oss (25) 3oss (26) 3oss (27) 3oss (28) 3oss (14) 3oss (29) 3oss (16) 3oss (30)

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Generatia FB tine sa transforme si realitatea intr-o pagina de FB.
   Pe vremuri doar budele publice erau pline de „cugetarile” ganditorilor anonimi.
   Doar ca „Este Posibil” nu inseamna ca este si corect fata de restul comunitati.

   +6 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.