sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  ExclusivAzbest cancerigen, interzis în toată Europa, în Depoul CFR Arad!

  de Lucian Valeriu | 29 octombrie 2014, 6:47 PM | Gonzo | Investigaţii | Recomandările editorilor

  4
  „Vorbim despre 4 garnituri a câte 2 vagoane... deci 8 vagoane care conțin azbest în componența lor... toate depozitate în Depoul de Locomotive Arad” - au explicat, pe înțelesul tuturor, sursele Special Arad.

  Depoul CFR Arad este un focar de infecție de la cap la coadă și de la șefi la lăcătuși… așa încât n-avea cum să scape nici de ancheta pornită de la denunțul lui Gruia Stoica. Magnatul liniilor ferate române… fost ofertant pentru cumpărarea CFR-ului cu totul, aflat actualmente în arest la domicilu, a dezvăluit anchetatorilor, pentru a beneficia de înjumătățirea pedepsei în curs de pronunțare,  că la Arad există „trase pe dreapta” vagoane-garnituri care au în componență azbest „la greu” – iar mineralul în cauză face parte din categoria substanțelor interzise. Silicat de calciu și de magneziu natural, rău conducător de electricitate, folosit pentru confecționarea de garnituri, de țesături neinflamabile, azbestul este clasat în categoria componentelor de tipul… heroinei… de exemplu… adică „simpla” sa deținere este pasibilă de pușcărie grea…

  RAMA „Z” este denumit peretele vagonului – iar acesta este căptușit cu azbest!

  Digi24 și-a trimis reporterii pe teren să filmeze garniturile de vagoane care, conform denunțului lui Gruia Stoica, sunt căptușite cu mineralul cancerigen. Noi am nimerit întâmplător la Depoul de locomotive Arad… cu altă anchetă… vorbim mâine despre ea… oricum, accidental… cum i-am explicat și șefului de depou, Ilie Virgil… ai cărui cerberi ne-au „mirosit” din prima că „nu neapărat cu azbestul suntem acolo”…
  Dar azbestul nu este un subiect banal: să deții azbest, în România, e ca și cum ai deține heroină, cocaină sau LSD… Vagoanele din poză au în componență azbest… iar azbestul este interzis în toată Europa… despre asta vorbim în știrea de față.
  „Rame”… cică… tot asta auzeai pe acolo… „ramele de azbest”… Ei bine, în termeni tehnici, cum îi plac domnului Virgil Ilie… Rame Z… Pereții unui vagon…
  Sună bine… ca Ziua„ Z”…

  Am și făcut un pariu imaginar cu colegii de la Digi24… și îi felicităm pentru că l-am pierdut: au găsit primii vagoanele cu azbest… 

  Am zis că lasă-i naibii, astăzi, de 8 milioane de euro furt de motoare de locomotive… Hai să vedem ce facem cu azbestul! Cine găsește primul vagoanele cu azbest?…
  Spre lauda lui, reporterul de la Digi – n-am încuviințarea sa să-i dau numele – a găsit vagoanele cu azbest în ele înaintea noastră… sigur că ajutat  atât de colegul său de la Arad, cât și de București… dar meritul e în primul rând al lui.
  „Vorbim despre 4 garnituri a câte 2 vagoane… deci 8 vagoane care conțin azbest în componența lor… toate depozitate în Depoul de Locomotive Arad” – au explicat, pe înțelesul tuturor, sursele Special Arad.

  Azbestul a fost scos în aprilie, 2006 în afara legii

  „Depozitelor de materiale de construcţie şi magazinelor de desfacere a acestor genuri de produse li s-a interzis să mai deţină materiale care au în componenţă azbest. Prevederile legale, aliniate la cele ale Uniunii Europene, fac referire şi la producătorii şi importatorii de produse cu conţinut de azbest, care aveau obligaţia să găsească o modalitate de înlocuire a acestuia şi a produselor care îl conţineau, pînă la data de 15 aprilie a anului 2014. Excepţie de la această regulă au făcut numai diafragmele care conţin azbest alb, folosite în instalaţiile de electroliză, care, şi acestea, au mai putut fi utilizate numai pînă la 1 ianuarie 2008” – scria un ziar la data interdicției. 

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. MAI VIRGILE,suna-ti mentorul, vezi NU pe CFR ca nu-i la birou,e in arest la domiciliu[are mai multe vile,cauta-l pana-l gasesti].
   -SPUNE-I ca esti singurul sef de Depou din tara[cu delegatie]care nu a semnat cotele de iarna,de-si ordinul de incalzire a trenurilor,a fost transmis in teritoriu in urma cu doua saptamani.
   -Propune-i sa mai face-ti si o DISPOZITIE 18,una mai noua, ca poate-n asta veche EL nu se incadreaza.
   -Una in care sa scrie de CONTRACTE paguboase,de ordinul MILIOANELOR de EURO,MITA,etc.
   -In rest ciocu mic,ca nu-i PARTIDU TAU la putere.

   +1 voturi
   +1
   -1
  2. VIRGILIUS!La cine mai”VOMITI”Tu acum?
   -La capatul opus al firului scurt[CFR]nu-ti mai raspunde nimeni;omul problema a plecat la CLUJ cu DaNA,tu insa ramai la ARAD cu SIMINA[SIXTINA ca nu stiu bine cum o cheama]dar vezi ca nu-i libera de sarcini.
   -Nu-ti pare jenant,acum ca bate-ai foarte des campii si strigai in gura mare:
   -„Pe mine m-a trimis Directorul GAVRIS SA FAC ordine la ARAD”.
   -Cine te-a trimis de fapt?
   -Nu DIRECTORUL GAVRIS ci INCULPATUL GAVRIS,care striga in gura mare,reduceti cheltuielile cu 45%.
   -45%salarile la DEPOUL ARAD pe un AN de zile,din cat a furat GAVRIS.
   -Dar de unde va stiti voi asa de bine?Aveti legaturi comune pe FILIERA modernizarii locomotivelor si intocmirii de contracte PAGUBOASE pentru CFR.
   -Poate ajungeti din nou colegi de camera?
   -Vom vedea,deocamdata asa-i viata:
   PICA CUIUL si TABLOUL.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.