duminicã, 30 iunie, 2024

Special Arad Logo

    Unul dintre avocații României în dosarul Roșia Montană devine arbitru în cea mai mare instituție internațională

    de - | 3 iunie 2024, 11:27 AM | Naţional

    0

    (foto: Ștefan Deaconu/Facebook)

    Unul dintre avocații care a reprezentat România în dosarul ”Roșia Montană”, Ștefan Deaconu, a fost desemnat în funcția de arbitru din partea României în cadrul Centrului Internațional pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investiți (ICSID), parte a Băncii Mondiale.

    ”Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) salută numirea președintelui Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă CCIR, dl. Ștefan Deaconu în funcția de arbitru desemnat din partea României în cadrul Centrului Internațional pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investiți (ICSID), parte a Băncii Mondiale.

    Desemnarea dlui Ștefan Deaconu ca arbitru comercial reprezentant al României în cadrul celei mai puternice insitutiții de profil din lume, ICSID, nu este altceva decât o recunoaștere a meritelor probabil a celui mai bun profesionist în domeniu din țara noastră. Dl Ștefan Deaconu este președintele Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă CCIR, începând din anul 2015, fiind reales cu unanimitate de voturi pentru un nou mandat în luna septembrie 2023. Nu în ultimul rând, trebuie să readucem aminte opiniei publice faptul că dl Ștefan Deaconu face parte din echipa de avocați care a reușit să evite o adevărată catastrofă financiară pentru România, și aici mă refer la procesul Roșia Montană. Sunt ferm convins că dl Ștefan Deaconu va reprezenta cu succes România în cadrul ICSID, cunoscându-i îndeaproape atât capacitatea de muncă, cât și profesionalismul cu care tratează fiecare caz în parte”, a declarat președintele CCIR, dl Mihai Daraban”, arată un comunicat al CCIR.

    ICSID, înființată în 1966, este cea mai importantă instituție din lume dedicată soluționării diferendelor privind investițiile internaționale, prin conciliere, mediere, și arbitraj. În prezent, există un număr de 165 de state semnatare a „Convenției privind sluționarea litigiilor privind investițiile între state și resortisanți ai celorlalte state”, documentul care a stat la baza înființării ICSID.

    Sursa: Știri pe surse

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    9 + 4 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.