duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Ovidiu Hațegan: „Vreau să o iau pas cu pas, nu vreau să mă grăbesc”

  de Lucian Dănilă | 5 mai 2023, 6:07 PM | Sport

  0

  În urmă cu un an și jumătate, o veste teribilă lovea în toiul nopții: „Arbitrul Ovidiu Hațegan a suferit un infarct”. Era în apogeul carierei și cu siguranță l-ar fi așteptat câteva meciuri pe care le-ar fi avut de arbitrat, din teren (n.m. nu doar de pe margine precum Istvan Kovacs) la Campionatul Mondial din Qatar.

  Nu avea să se mai întâmple, pentru că problemele de sănătate i-au pus pe pauză cariera de arbitru activ, de pe teren, dar avea să devină cu timpul cel mai bun arbitru din camera VAR al fotbalului românesc.

  Încet, încet, starea sa de sănătate s-a ameliorat și, dacă acum două săptămâni a revenit în iarbă la un meci școală disputat de UTA împotriva juniorilor din academia clubului arădean, aseară, Ovidiu Hațegan a fost la centru la un meci caritabil în care s-au întâlnit foști mari fotbaliști ai României sau chiar foști campioni mondiali cum este cazul lui Robert Pires, sau un fost câștigător de UEFA Champions League cum este cehul Vladimir Smicer.

  Partida a fost organizată de Fundația Mihai Neșu pe arena „Arcul de Triumf” și, așa cum am scris, a avut un scop caritabil. Echipa României, condusă de pe margine de Gheorghe Hagi, a învins cu 3-2 echipa internațională în care au evoluat Pires, Smicer, dar și români precum Rada, Gigel Bucur sau chiar președintele AFAN, Emilian Hulubei.

  Hațegan s-a remarcat chiar prin acordarea unui cartonaș roșu la un asemenea meci, cel eliminat fiind Petre Marin pentru o intrare mai energică chiar la fosta vedetă a lui Arsenal și a naționalei Franței, Robert Pires. Arbitrul din Arad a dictat și un penalty pentru echipa României.

  La finalul partidei, el s-a arătat recunoscător pentru că a avut ocazia de a arbitra un astfel de meci. „Vreau să mulțumesc organizatorilor pentru invitație, vreau să îi mulțumesc și lui Mihai Neșu și tuturor celor care s-au implicat în acest eveniment că s-au gândit și la noi. Un moment foarte plăcut pentru mine, dar în seara asta este vorba doar despre Mihai Neșu, despre Fundația lui și despre copiii care nu sunt la fel de norocoși ca noi.

  Ceea ce face el împreună cu oamenii din jurul lui e ceva extraordinar și fantastic și sper din suflet să fie sprijinită cauza lui de către cât mai mulți români. Mă bucur că am văzut foarte mulți copii, părinți, bunici, e o bună propagandă fotbalului, spectacolului și cred că organizatorii cu Mihai și cei implicați au trimis un mesaj puternic societății”, a spus Hațegan.

  În ceea ce privește posibila revenire a sa la meciurile oficiale din campionatul României sau în competițiile internaționale organizate de FIFA sau UEFA, arbitrul arădean a cntinuat:

  Vreau să iau pas cu pas, nu vreau să mă grăbesc. Împreună cu medicii și cu toate persoanele din Comisie, Kyros Vassaras și toți cei implicați, vreau să o luăm încet, nu vreau să grăbesc nimic. Mă simt foarte bine, îi mulțumesc lui Dumnezeu, mă bucur că sunt sănătos, că am putut să revin după atât de mult timp pe teren, împreună cu oameni alături de care am arbitrat și acum 10 ani, cu această brigadă am avut ultimul meci împreună acum 10 ani, e un moment extrem de plăcut”.

  Echipa României All Star: Bogdan Lobonț, Cornel Cernea, Răzvan Raț, Petre Marin, Dorin Goian, Cosmin Moți, Sorin Ghionea, Gabriel Cânu, Vasile Maftei, George Ogăraru, Florin Lovin, Ovidiu Petre, Sorin Paraschiv, Cătălin Munteanu, Gabriel Boștină, Adrian Neaga, Florin Cernat, Lucian Sănmărtean, Daniel Niculae, Nicolae Dică, Daniel Oprița, Ionel Dănciulescu

  Antrenor: Gică Hagi

  Echipa FIFPro Europe: Jan Mucha, Srdjan Blazic, Mirko Poledica, Sebastien Stassin, Ionut Rada, Carlo Mamo, Emilian Hulubei, Arunas Klimavicius, Erlend Hanstveit, Vladimir Smicer, Aldin Didic, Euzebiusz Smolarek, David Aganzo, Gigel Bucur, Robert Pires, Christodoulou Marios, Demetrios Maris, Pance Kumbev, Orlando Urbano, Pano Autio, Joao Paiva, Elias Charalambous

  Antrenor: Spiros Neofytides

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.