duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Avioanele americane F-22 au doborât un „obiect neidentificat” deasupra Canadei

  de - | 12 februarie 2023, 9:29 AM | Internaţional

  1

  Avion F-22 american

  Încă un „obiect neidentificat” a fost doborât deasupra spațiului aerian nord-american, a anunțat sâmbătă premierul Canadei Justin Trudeau, informează Pro TV, citând BBC.

  Obiectul „a încălcat spațiul aerian canadian” și a fost doborât deasupra Yukon, în nord-vestul Canadei, a precizat Trudeau.

  Atât avioanele canadiene, cât și cele americane au fost ridicate pentru a urmări obiectul despre care Trudeau a spus că a fost doborât de un F-22 american (foto).

  Premierul Canadei a mai afirmat că el a dat ordinul și că a vorbit cu președintele american despre „Obiectul neidentificat”

  „Forțele canadiene îl vor recupera acum și vor analiza epava obiectului”, a scris, pe Twitter, Justin Trudeau.

  Ministrul canadian al Apărării, Anita Anand, a declarat că obiectul respectiv a survolat centrul Yukonului la aproximativ 12.000 de metri altitudine și a fost interceptat sâmbătă, în jurul orei locale 15:41. Ea l-a descris ca fiind „mic” și „cilindric”.

  Acesta este cel de-al treilea obiect neidentificat doborât în America de Nord în ultima săptămână.

  Săptămâna trecută, un alt incident a tensionat relațiile dintre SUA și China

  balon chinezesc in spatiul SUA

  Weekendul trecut, oficialii apărării au declarat presei americane că au identificat resturi de la balonul chinez care au aterizat la 14 m adâncime în apă – mai puțin adânc decât se așteptau – lângă Myrtle Beach, Carolina de Sud.

  China a negat că balonul – care a intrat pentru prima dată în spațiul aerian al SUA pe 28 ianuarie – a fost folosit în scopuri de spionaj, spunând că este un dispozitiv meteorologic rătăcit.

  Incidentul cu balonul a tensionat relațiile dintre SUA și China, secretarul de stat Antony Blinken anulând o călătorie planificată la Beijing.

  Oficialii chinezi au acuzat vineri SUA de „manipulare politică și hype”.

  SUA, totuși, au susținut că balonul face parte dintr-o flotă de baloane de supraveghere care au zburat pe cinci continente.

   

  surse: stirileprotv.ro,  BBC

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.