Avicii, David Guetta, ATB și Patrice, printre alții, la mega-evenimentul „Untold Festival” din Cluj-Napoca. Cât costă festivalul și cine îl organizează?

  de [email protected] | 13 February 2015, 12:35 PM | Muzică | Naţional

  0

  Pentru un oraș cum este Cluj-Napoca, un puternic centru universitar din țară, „Capitală Europeană a Tineretului 2015” pe deasupra, nu mai este de mult o problemă să iasă în față cu mega-evenimente care, atât la nivel local, cât și (mai ales) național, ori chiar internațional, reprezintă un magnet turistic imbatabil. Nu neapărat cultural, asta în condiția în care și Cluj-Napoca concurează la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021, ci de divertisment… doar că, odată atins scopul de a atrage și oameni din alte zone sau țări, automat se revigorează și turismul cultural. Asta dacă orașul cutare are ce oferi în acest sens… și Clujul are!

  Această inspirație strategică lipsește cu desăvârșire la Arad, secondată de incompetență pe multe alte planuri. Plus că, față de Cluj-Napoca sau Timișoara, noi nu prea avem tineri rămași în oraș. Și ne mai și întrebăm de ce…

  În aceste condiții, realizând că un asemenea festival la Arad ar fi de domeniul basmului urban, putem să râdem zgomotos de aberațiile menționate mai sus, legate de Arad, și să mergem mai departe:

  Cât costă Untold Festival si cine se va ocupa de organizarea lui

  Potrivit reprezentanţilor Federaţiei SHARE, coordonatoarea programului Cluj-Napoca 2015 Capitala Europenă a Tineretului, bugetul Untold Festival este estimat la aproximativ 4 milioane euro iar de organizarea lui se va ocupa firma “European Event Services” din Germania, scrie monitorulcj.ro.

  Diana Apan, purtătorul de cuvânt Cluj-Napoca 2015 Capitala Europenă a Tineretului, a afirmat că pentru organizarea Untold Festival au fost depuse trei oferte, două de la firme din Gemania şi una de la o firmă din Ungaria, iar în etapa de selecţie Federația SHARE a urmărit toate prevederile legale analizând ofertele primite în baza criteriului prețului cel mai mic și a specificațiilor din caietul de sarcini. “Am căutat să ajungem direct la artiști; am solicitat oferte de la mai multe entități de la nivel internațional și chiar direct de la artiști, care ne-au direcționat de fiecare dată către agenții lor de booking. În urma procedurii prezentate în cele de mai sus, oferta declarată câștigătoare a fost cea depusă de firma “European Event Services” din Germania. Celelalte firme care au depus oferte sunt “DEAG” din Germania și “Broadway” din Ungaria”, a declarat Diana Apan.

  Tarifele artiştilor nu sunt “bătute în cuie”

  În ceea ce priveşte sumele pentru care artiştii vin să concerteze în cadrul Festivalului Untold, potrivit purtătorului de cuvânt Cluj-Napoca 2015 Capitala Europenă a Tineretului, Diana Apan, acesta nu sunt “bătute în cuie” ci variază în funcţie de ofertele pe care artiştii le mai primesc în aceeaşi perioadă.

  „Menționăm, așa cum au declarat și alți organizatori de evenimente, faptul că artiștii nu solicită o sumă fixă, nu există prețuri “bătute în cuie”, ci solicită și acceptă sau nu o ofertă; sunt multe variabile care se iau în calcul, spre exemplu, costurile diferă dacă e vorba de un eveniment de 6.000 de persoane sau unul de 60.000, eveniment organizat în club sau live, pe stadion ș.a.m.d. Totodată, este știut faptul că dacă mai mulți organizatori de evenimente din aceeași țară contactează managementul unor artiști, prețurile vor începe să crească și se pot chiar dubla” a mai adăugat ea.
  Potrivit Dianei Apan un rol important în atragerea artistilor la Untold Festival l-a avut si faptul că anul acesta Cluj-Napoca a fost desemnată Capitala Europenă a Tineretului. “Ne bucură să știm că pentru artiștii confirmați până acum la Untold Festival a contat mult atât conceptul de festival pe care l-am prezentat cât și faptul că suntem Capitala Europeană a Tineretului 2015. Totodată, ajungând prin această procedură de achiziție direct la booking agent, am reușit să evităm comisioane și alte taxe suplimentare ale agențiilor de intermediere” a mai spus ea.

  Untold Festival se va desfăşura la Cluj-Napoca, în perioada 30 iulie-2 august. Concertele susţinute de 150 de artiști vor fi distribuite pe 10 scene, în 20 de locații din oraş. Cluj Arena, Sala Polivalentă, Piaţa Unirii, Piaţa Muzeului şi Parcul Central sunt doar câteva dintre zonele care vor găzdui principalele evenimente şi unde organizatorii estimează că, în cele patru zile ale Festivalului, se vor aduna peste 300.000 de participanți.

  Untold Festival este evenimentul major al Cluj-Napoca Capitală Europeană a Tineretului 2015.

  Vor urca pe scenă artiștii Avicii, David Guetta, John Newman, ATB, Patrice, Tinie Tempah, Fatman Scoop, Cazzette, Third Party și mulți alții.

  Costul unui ABONAMENT VIP, cu taxe incluse, este de 449 lei.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.