„Rupere de nori” la Arad Open Air Festival, cu acest Zeus neamț al muzicii trance, ATB! Au încins spiritele și Mahmut Orhan, Almud, Gojira & Planet H și Șuie Paparude | Foto

  de [email protected] | 16 septembrie 2018, 12:54 PM | Music | Știri Arad | Topic special

  0

  (foto: Raluca Medeleanu)

  De departe, cel mai spectaculos show muzical la Arad de până acum a avut loc noaptea trecută, la Arad Open Air Festival, la mixset-ul lui ATB. Deși era lui de glorie a cam apus, neamțul a rămas unul dintre cei mai iubiți DJ din Europa, iar în România este în continuare un adevărat zeu al muzicii trance. Ce să mai spunem atunci de Arad, unde – după atâția ani de așteptări deșarte – a ajuns în sfârșit, în Anul Domnului 2018, în premieră? A fost o rupere de nori, chiar dacă cerul – din fericire – a fost senin.

  Cea de-a doua seară a festivalului de la aeroport părea la început că va fi mai slabă decât prima, în ceea ce privește numărul participanților, platoul din fața scenei principale fiind cam pustiu în primele patru ore, la concertele James Aki, iBand și Omul cu Șobolani. Lumea a început să se adune, în schimb, la concertul Șuie Paparude și la mixset-ul duo-ului Gojira & Planet H.

  Era clar, cea de-a doua zi (sau mai degrabă seară) la Arad Open Air Festival a fost cu și despre muzică electronică. DJ-ul român Almud s-a bucurat de un public extrem de numeros, la fel și turcul Mahmut Orhan, însă highlight-ul nopții a fost, evident, ATB. André Tanneberger alias ATB a avut acces la butoane la tot felul de artificii, jeturi de fum și confetti, ca show-ul lui să fie, într-adevăr, cel mai spectaculos în cadrul acestui festival. Până acum, cel puțin. Suntem extrem de curioși cât de impresionant va fi și cât de mulți oameni vor fi la concertul din această seară, la Goran Bregović and his Wedding and Funerals Orchestra.

  Poate deloc surprinzător, s-au găsit și destul de mulți oameni care au preferat mai degrabă cele două scene cu muzică electronică underground decât scena cea mare (pe care au pus stăpânire ATB, Mahmut Orhan și ceilalți). La Captain Stage au mixat Flo Ryan, Cozma & Sambo, Herman, Pol, Radu M, Neverdogs și Gruuvelement’s, iar în hangarul denumit ABC Stage românii Herck, Someșan și Bread & Butter, respectiv doi DJ străini extrem de bine cotați la nivel internațional, Fumiya Tanaka și Thomas Melchior, cu numele de cod „Tofu Production”.

  Ne vedem și la ultima seară! (Sperăm că într-un număr și mai mare decât până acum)

  Foto: Raluca Medeleanu

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.