Avertisment pentru România de la agenția Fitch: criza politică prelungită poate să ducă la o scădere a ratingului de țară

  de - | 8 September 2021, 8:16 AM | Politikos

  0

  Lupta politică din România îngrijorează agenția Fitch, care transmite un avertisment, și anume că scandalul prelungit are toate șansele să ducă la o scădere a ratingului de țară, dar și la întârzierea adoptării PNRR.

  Acest lucru va însemna credite mai scumpe și mai greu de accesat de către România. Dar și un mesaj negativ pentru investitorii străini.

  În plus, criza politică din țara noastră provoacă riscuri privind reducerea deficitului bugetar, iar ruperea coaliției guvernamentale ar putea întrerupe eforturile de consolidare fiscală, avertizează Fitch.

  Sursa: Digi24.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.