vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    „Avariada” de pe strada Simion Balint. „Noi îi chemăm, ei vin, înlocuiesc o țeavă, apoi pleacă. Iar îi chemăm, iar înlocuiesc, iar pleacă”

    de Mihai Todoca | 4 aprilie 2022, 2:32 PM | Strada

    0

    „Când e avarie, îi chemăm, ei vin, schimbă o bucată de țeavă, după care pleacă. Ei nu pot schimba mare lucru, dar eu ce fac cu apa din pivniță?”, e doar una din întrebările pe care un locuitor de pe strada Simion Balint ni le-a pus săptămâna trecută când am vorbit cu el la telefon.

    Din ceea ce ne-a spus V.I., problemele au început să apară în urmă cu aproximativ doi ani, când Primăria a asfaltat mica străduță. Firma care a asfaltat strada a reușit performanța, una cu care suntem deja obișnuiți, să asfalteze și alte două guri de captare a apei pluviale.

    Efectul a fost unul imediat, pivnița lui V.I. a început să se inunde la orice ploaie, asta în condițiile în care și asfaltul proaspăt pus este mai înalt decât fusese înainte.

    De aici a început valsul cetășeanului cu instituțiile, mai exact dansul sesizărilor:„Nu ține de noi, mergeți acolo/ Nici de noi nu ține, mergeți dincolo”, în timp ce pe arădean nu îl mai țineau nervii. Problema s-a rezolvat așa cum și-o rezolvă oricare arădean, apelând la favoruri, telefoane etc, pentru că, nu-i așa, instituțiile care sug banul public și ar trebui să se afle în slujba cetățeanului fac tot posibilul să nu „țină de ei”.

    Cu toate acestea situația a fost rezolvată doar pe jumătate. Asta pentru că țevile de apă de pe strada Simion Balint sunt foarte vechi și se colmatează, ducând deja la o tradiție pentru locuitorii cae periodic sună să anunțe o avarie.

    Băieții de la CET vin, lucrează, schimbă o bucată de țeavă prăbușită, după care pleacă la o altă intervenție.

    Din ceea ce ne-au spus cei de la Compania de Apă, strada Simion Balint nu a fost inclusă în nici un proces de schimbare a țevilor până acum și nici nu s-a intervenit acolo pentru o lucrare majoră. Astfel, se merge pe varianta cârpelii, o metodă cunoscută că închide gura cetățenilor care se plimbă cu sesizările în mână, o metodă care dă rezultate dealtfel, dar doar pentru o perioadă foarte scurtă.

    Și totuși, care ar fi soluția? Ce este necesar a fi făcut pentru a se intra în normalitate? Spart din nou , toată strada și înlocuit țevile, desigur. Însă până se va ajunge la intervențiile mari pe străzile mici, eforturile sunt distribuite pentru intervențiile mici pe străzile mari. Într-un cuvânt cârpeli.

    Strada pe care am tot menționat-o în articol, s-ar putea totuși să beneficieze de schimbarea tuturor țevilor, într-un timp relativ scurt, poate vreo doi ani. Asta deoarece cuvântul „avarie” acolo ține loc de „bună ziua”, și la câte avarii au fost anunțate acolo în utlimii doi ani (cel puțin patru din ceea ce ne spune V.I.) s-ar ajunge la schimbarea tuturor țevilor anunțând aceste avarii.

     

     

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    4 + 6 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.