Avalanșa de premiere românești continuă la Cinema Arta cu „Dragoste 1. Câine”

  de Special Arad | 6 decembrie 2018, 12:57 PM | Cultură | Film

  0

  Colaj (foto: cinemagia.ro)

  „Dragoste 1. Câine”, cel mai recent film al multipremiatului regizor Florin Șerban („Eu când vreau să fluier, fluier” și „Box”), va avea premiera în Arad la Cinema Arta vineri seara (7 decembrie), de la ora 20. 

  „Dragoste 1. Câine” deschide „Trilogia Dragostei”, trei filme despre trei feluri diferite de a iubi, toate în regia lui Florin Șerban. Primul din serie spune povestea lui Simion, un pădurar ce trăiește de ani buni izolat în padure și care, într-o dimineață, găsește în pădure o femeie bătută. O aduce acasă, iar de-aici, singurătatea de care s-a înconjurat începe a se topi, iar dorința de a răzbuna femeia prinde aripi. Irina îi va întoarce lumea pe dos și îl va face să simtă, cu disperare, că trăiește.

  „Am vrut să fiu «fără perdea» în filmele astea, să nu mă ascund pe mine de mine. Un demers absolut și exclusiv personal. În momentul ăsta, a face film mă implică pe mine atât de mult încât, dacă un film nu e «deșănțat» de personal nu vreau să îl mai fac. Iar filmele astea două, «Câine» și «America», primele din trilogie, sunt personale înainte de orice. Intime, discrete, sincere, aspre. Ca mine”, a declarat Florin Șerban pentru Cinemagia.

  Filmul a avut premiera mondială în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Sarajevo, unde a obținut două premii: premiul oferit de către Portalul European dedicat profesioniștilor din domeniul cinematografiei, CINEUROPA, pentru calitatea artistică și promovarea ideii de dialog și integrare europeană și premiul oferit de către Confederația Internațională a Cinematografelor de Artă, CICAE, pentru artă cinematografică.

  Biletele pot fi achiziționate de la Cinema Arta, înainte de începerea filmului.

  Preț bilete:
  – 10 lei preț întreg
  – 5 lei preț redus pentru studenți și pensionari
  – 2,5 lei preț redus pentru elevi (cu carnetele vizate la zi)

  Evenimentul este organizat de Centrul Municipal de Cultură Arad în colaborare cu Asociaţia CitiZenit şi face parte dintr-o iniţiativă pe termen lung de revitalizare a cinematografelor arădene.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.