sâmbãtã, 25 mai, 2024

Special Arad Logo

  Autoritatea de Supraveghere Financiară a anunţat miercuri tarifele de referinţă pentru poliţele RCA

  de - | 18 mai 2017, 11:12 AM | Naţional

  0

  Autoritatea de Supraveghere Financiară a anunţaţ miercuri, tarifele de referinţă pentru poliţele RCA, perioada de plafonare a tarifelor stabilită de executiv urmând să expire mâine.  

  Prim vicepreşedintele ASF, Cornel Coca Constantinescu a precizat că perioada de plafonare nu va mai fi prelungită de către autorităţi şi ca până la promulgarea noii legi ce reglementează piaţa RCA, se va funcţiona pe baza ordonanţei de urgenţă elaborată anul tercut. Tarifele de referinţă au un caracter orientativ
  Tarifele de referinţă au un caracter orientativ şi sunt calculate pe baza datelor statistice relevante înregistrate în ultimii 5 ani.

  Ele sunt structurate în funcţie de tipul asiguratului şi de categoria şi caracteristicile tehnice ale vehiculului.

  Publicarea tarifelor de referinţă contribuie la creşterea transparenţei, spune Cornel Coca Constantinescu, el apreciind că după ridicarea plafonarii nu există motive intemeiate pentru creşteri semnificative ale preţurilor RCA.

  Cornel Coca Constantinescu: „Datele statistice utilizate în calculul tarifului de primă de referinţă nu arată deviaţii semnificative în daunalitate la nivel de piaţă comparativ cu datele statistice din anii anteriori.

  „Deci, nu există premize de creşterea tarifelor. ASF va interveni ferm în cazul constatării unor eventuale derapaje ale pieţei”.

  Prim vicepreşedintele ASF a dat şi câteva exemple de tarife de referinţă.

  Astfel pentru o poliţă RCA încheiată pe un an de persoane cu vârsta între 31 şi 40 de ani, care deţin un autoturism cu capacitate cilindrică între 1201 şi 1400 de centimetri cubi tariful de referinţă este de 506 lei.

  În schimb pentru autovehiculele destinate transportului de persoane, cu capacitate de peste 40 de locuri, tariful de referinţă ajunge la 5616 lei.

  Tarifele de referinţă vor fi revizuite din 6 în 6 luni.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.