vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update Au mai rămas 150 de gospodării arădene nealimentate cu curent. Cum se prezintă situația în celelalte județe

  de Special Arad | 19 decembrie 2018, 1:53 PM | Recomandările editorilor | Regional | Știri Arad

  0

  Imagine cu scop ilustrativ (foto: oradesibiu.ro)

  UPDATE

  În data de 20 decembrie, la ora 16.00, situația era următoarea:

  –        în judeţul Timiș erau nealimentate 10 linii electrice aeriene de medie tensiune parțial, fiind afectate 19 localităţi.

  –        în județul Caraș Severin erau nealimentate 4 linii electrice aeriene de medie tensiune parțial, fiind afectate 7 localităţi.

  –        în judeţul Arad erau nealimentate 3 linii electrice aeriene de medie tensiune parțial, fiind afectate 3 localități.

  –        în județul Hunedoara erau nealimentate 4 linii electrice aeriene de medie tensiune parțial, fiind afectate 4 localităţi.

  În urma lucrărilor din timpul zilei, numărul clienților nealimentați ca urmare a avariilor din rețelele de medie tensiune a scăzut la aproximativ 3.400, din care circa 2.800 în judetul Timiș, 500 în Caraș-Severin, circa 100 în Arad și 70 în Hunedoara.

  UPDATE

  În data de 19 decembrie, la ora 21.00, situația era următoarea:

  – în judeţul Timiș erau nealimentate 11 linii electrice aeriene de medie tensiune parțial, fiind afectate 19 localităţi.

  – în județul Caraș Severin erau nealimentate 6 linii electrice aeriene de medie tensiune parțial, fiind afectate 9 localităţi.

  – în judeţul Arad era nealimentată 1 linie electrică aerienă de medie tensiune parțial, fiind afectată 1/2 localitate.

  – în județul Hunedoara erau nealimentate 8 linii electrice aeriene de medie tensiune parțial, fiind afectate 8 localităţi.

  În urma lucrărilor din timpul zilei, numărul clienților nealimentați a scăzut la aproximativ 5.700, din care circa 4.000 în judetul Timiș, 1.200 în Caraș-Severin, circa 150 în Arad și 350 în Hunedoara

  UPDATE

  În data de 19 decembrie, la ora 14.00, situația era următoarea în judeţul Arad: nealimentate 5 linii electrice aeriene de medie tensiune parțial, fiind afectate 8 localităţi.

  Cele opt localități în continuare fără curent sunt Săvârșin, Văradia de Mureș, Bârzava, Ususău, Tauț, Târnova, Șiștarovăț și Vârfurile.

  Ora 10:00 – Numărul localităţilor din județ fără curent electric s-a redus astăzi dimineață la 12

  E-Distribuție Banat anunță că În data de 19 decembrie, la ora 10.00, în judeţul Arad erau nealimentate 7 linii electrice aeriene de medie tensiune parțial, fiind afectate 12 localităţi.

  Localitățile care așteaptă în continuare intervenția echiajelor E-Distribuție Banat sunt: Bata, Săvârșin, Văradia de Mureș, Bârzava, Ususău, Tauț, Târnova, Șiștarovăț, Vârfurile, Șicula, Zăbrani și Chisindia.

  Titlu inițial: În continuare, 15 localităţi din județul Arad nu au curent electric din cauza zăpezii

  În data de 18 decembrie, la ora 20.00, în judeţul Arad erau nealimentate 8 linii electrice aeriene de medie tensiune parțial, fiind afectate 15 localităţi, informează E-Distribuție Banat. Localitățile afectate sunt Sebiș, Bata, Bârzava, Dezna, Ususău, Ignești, Moneasa, Săvârșin, Șicula, Șiștarovăț, Tauț, Târnova, Văradia de Mureș, Vărfurile și Zăbrani.

  În urma lucrărilor din timpul zilei, numărul clienților nealimentați din județul Arad a scăzut la 2100, asta după ce ieri dimineață un total de 11743 case, din 32 de localități, au rămas fără curent electric.

  Un număr de 99 de echipe ale E-Distribuție și ale contractorilor societății sunt mobilizate în Banat și intervin în continuare în teren pentru remedierea avariilor provocate de căderile de zăpadă. Principalele cauze care au produs defecțiuni ale rețelei de distribuție a energiei electrice au fost copacii rupți sub greutatea zăpezii depuse care au căzut peste liniile de înaltă și medie tensiune, rupând sau contorsionând conductoarele și ducând la spargerea izolatorilor.

  E-Distribuție Banat a suplimentat numărul echipelor de intervenție, inclusiv cu echipe ale contractorilor societății și echipe ale celorlalte societăți E-Distribuție din Dobrogea și Muntenia, intervențiile fiind însă îngreunate de accesul dificil la elementele de rețea aflate în zone izolate, înzăpezite.

  De asemenea, în cursul ultimelor două zile au fost instalate 42 de grupuri electrogene, în special la unitățile critice cum ar fi spitale și stații de pompare a apei, acolo unde situația a permis aceste soluții, pentru a asigura alimentarea clienților până la revenirea la schema normală.

  Localități fără curent din cauza ninsorilor și în Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara

  Sunt probleme și în județele vecine, astfel că, la ora 20.00, în judeţul Timiș erau nealimentate 25 de linii electrice aeriene de medie tensiune parțial, fiind afectate 36 de localităţi.

  În județul Caraș-Severin erau nealimentate 20 de linii electrice aeriene de medie tensiune parțial, fiind afectate 24 de localităţi.

  În județul Hunedoara erau nealimentate 17 linii electrice aeriene de medie tensiune parțial, fiind afectate 19 de localităţi.

  În urma lucrărilor din timpul zilei, numărul clienților nealimentați a scăzut de la circa 34.000 la ora 16.00 la aproximativ 26.000, din care circa 16.000 în judetul Timiș, 4.500 în Caraș-Severin și 3.300 în Hunedoara.

  Printre localitățile nealimentate, total sau parțial, se numără:

  Timiș: Timișoara, Dumbrăvița, Giroc, Lugoj, Balint, Bara, Belint, Bethausen, Barna, Bogda, Boldur, Brestovăț, Chevereșu Mare, Criciova, Curtea, Dumbrava, Făget, Fardea, Gavojdia, Ghizela, Giulvaz, Margina, Mănăștiur, Nădrag, Ohaba Lungă, Pietroasa, Pișchia, Recaș, Secaș, Știuca, Tomești, Topolovățu Mare, Traian Vuia, V.V. Delamarina, Birda, Ghilad.

  Caraș-Severin: Reșița, Băile Herculane, Bocșa, Moldova Nouă, Oravița, Oțelu Roșu, Berzovia, Brebu, Buchin, Ciudanovița, Copăcele, Dognecea, Fârliug, Forotic, Goruia, Lupac, Naidăș, Obreja, Paltinis, Ramna, Rusca Montană, Sacu, Ticvaniu Mare, Târnova, Turnu Ruieni, Zorlentu Mare.

  Hunedoara: Lupeni, Uricani, Vulcan, Aninoasa, Crișcior, Baia de Criș, Balșa, Bacia, Băița, Blăjeni, Buceș, Bucureșci, Bulzeștii de Sus, Burjuc, Geoagiu, Ilia, Orăștioara de Sus, Ribița, Vața de Jos, Vălioara, Zam.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.