Update 4Aproape cinci mii de gospodării arădene nu au curent încă. Echipele Enel sunt pe teren, iar până acum au remediat situația pentru alte șapte mii de arădeni

  de Andrei Fuliaș | 17 decembrie 2018, 8:24 AM | Știri Arad

  1

  Zeci de localități din județul Arad au avut probleme în urma ninsorilor abundente din ultimele zile. Foarte multe dintre acestea au rămas fără curent electric.

  În această dimineață, la ora 04:00, potrivit reprezentanților Enel, un număr de 11.743 de case, din 32 de localități, sunt încă fără curent electric.

  Este vorba despre următoarele localități:

  Lipova Ususău
  Sebiș Pecica
  Almaș Petriș
  Archiș Plescuța
  Bata Săvârșin
  Beliu Sintea Mare
  Birchiș Șepreuș
  Bârzava Șicula
  Brazii Șilindia
  Buteni Șiștarovăț
  Cermei Tauț
  Conop Târnova
  Craiva Vărădia de Mureș
  Dieci Vârfurile
  Gurahonț Zăbrani
  Hălmagiu Hălmăgel

  Totodată, la aceeași oră Enel anunța că linia de 110kV Lipova-CFR Vărădia, pe care rulează trenurile, era indisponibilă, iar o echipă a distribuitorului de energie efectua un control în teren pentru a remedia situația. Este posibil totuși ca între timp să se fi remediat problema.


  Citește și: Ministerul suspendă cursurile elevilor din unele localități din Arad! Mâine (luni) școlile sunt închise din cauza vremii nefavorabile!


  UPDATE

  Potrivit reprezentanților Enel, la ora 08.00 situația este aproape asemănătoare ca și la ora 04:00. Totuși, la lista de localități în care există avarii de curent se adaugă și localitatea Cil.


  UPDATE 2

  La ora 10:00, reprezentanții Enel transmit că a fost remediată situația pentru 440 de case. Astfel, numărul locuințelor care sunt fără curent electric la această oră este de 11.303.

  Totodată, se pare că în localitatea Cil a fost montat un „grup electrogen”, fiind astfel remediată situația.

  UPDATE 3

  În data de 17 decembrie, la ora 16.00, E-Distribuție Banat a reușit să realimenteze cinci din cele șase stații de inalta tensiune afectate de condițiile meteo, reducând astfel numărul clienților care nu au electricitate cu circa 20 de mii. Numărul de clienți nealimentați la această oră a scăzut în regiunea Banat la sub 60 de mii de clienți.

  În judeţul Arad erau nealimentate 16 linii electrice aeriene de medie tensiune parțial, fiind afectate 15 localităţi.

  Pe fondul codului portocaliu de zăpadă și vânt, printre cauzele care au produs defecțiuni ale rețelei de distribuție a energiei electrice se numără copaci rupți sub greutatea zăpezii depuse, căzuți peste liniile de înaltă și medie tensiune, izolatori sparți, conductoare contorsionate.

  UPDATE 4

  Conform unui comunicat aparținând E-nel DIstribuție Banat, situația în județul Arad este una încă destul de îngrijorătoare, în condițiile în care 14 localități sunt nealimentate sau alimentate doar parțial. Asta înseamnă că un număr de 4883 de gospodării din județul Arad nu au curent nici la această oră.
  În același comunicat se arată că pe teren au fost dislocate 20 de echipe ale E-nel care lucrează la remedierea problemei împreună cu alte 8 echipe de contractori.

   


  Revenim cu mai multe informații pe măsură ce acestea vor fi disponibile.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Practic Enelu’ ca de altfel tot ce tine de investitia italiana din Romania inseamna mantuiala, ocolirea legii, evaziune etc.!
   Am vazut ca, clasa politica din cizma, presa macaronara ne injura si ne ponegresc in fiecare zi…noi doar relatam! Le respectam “profesionalismul” ,directorii…tot! N-am vazut frate pe vreun ziarist sa “rastigneasca” pe vreunu’! Nici la nivel national…nicaieri. Poate p’acolo prin Bucuresti mai vezi cate o tragere de urechi…in rest Dumnezo cu mila! Nu ma pricep la gazetarie da’ frate pui mana pe telefon si-l suni pe stabu’ de la Enel…signore f…i Pastele ma-tii ti se pare normal ca atunci cand un amarat de golumb s-asaza pe fire zeci,sute de oameni stau fara curent? Ti se pare normal mah mizerabilule sa lasi atata amar de oameni in bezna dupa fiecare vant sau ninsoare situatie care in tara ta de bastina nu ti-o permiti ? Cum puii mei nime-n tara asta de laba nu l-o sunat p’ala inca? Sau pe ala mai mic responsabil cu cacatu’ nostru de tara? Nu amu’ c-o nins…de cand e situatia asta de batjocura!

   “Potrivit reprezentanților Enel, la ora 08.00 situația este aproape asemănătoare ca și la ora 04:00.” Asta in seamna Enel…

   Eu le recomand oamenilor sa-si ia generatoare…pentru ca nime’ n-o sa va ajute! Asta va zic eu care stau la 5 km de Arad…si “doamna” de la Enel…care va transmite ca 24 DE ORE AU VOIEE SA TE LASE-N BEZNA IN AFARA ORASELOR…ASA E CONFORM LEGII ! E ASA DE MINUNATA TARA ASTA taman d’aia-mi vine mereu in minte cantecu lu’ Tiberiu Ceia: “tot asa ma bate gandu’ ; sa-mi vand casa si pamantu’ “…

   +7 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.