luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Au intrat în șomaj tehnic sau concedii de odihnă și angajații de la Filarmonică, Muzeu, CMCA și CCJA

  de Tomck@t | 2 aprilie 2020, 1:33 PM | Administraţie | Cultură

  0

  Așa cum era de așteptat, Ordonanța Militară privind măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19 închide, temporar, instituțiile ale căror obiect de activitate a fost suspendat în ultima perioadă. La scurt timp după angajații teatrului și ai bibliotecii, au fost trimiși în șomaj tehnic o parte din angajații Filarmonicii, ai Complexului Muzeal și ai Centrului Cultural Județean. Situația e puțin diferită la Centrul Municipal de Cultură, din punct de vedere juridic, dar se sistează temporar și activitatea acestei instituții.

  Angajații Centrului Cultural Județean Arad au aflat ieri că intră în șomaj tehnic. Nu a luat nimeni vestea ca o glumă de 1 Aprilie, evident, aplicarea acestei măsuri fiind doar o chestiune de timp. Nu au intrat în șomaj, totuși, directorul instituției, angajații departamentului de resurse umane și de contabilitate, adică persoanele care trebuie să se ocupe în continuare de acte și care nu pot lucra de acasă. Oficial, măsura este valabilă până în data de 16 aprilie, dar se va prelungi dacă Starea de Urgență și Ordonanțele Militare vor impune în continuare acest lucru.

  De asemenea, la Centrul Municipal de Cultură Arad a rămas la locul de muncă 25 % din angajați, restul personalului intrând în această perioadă în concediu de odihnă, folosind zilele libere neaplicate în anii 2018 – 2019. Fiind funcționari publici, aceștia nu pot fi puși din punct de vedere legal în șomaj tehnic. Situația este similară și în cazul Primăriei Municipiului Arad, ne-a comunicat purtătorul de cuvânt. Angajații își iau concedii de odihnă în această perioadă prin rotație, câte o săptămână sau două.

  Din 1 aprilie au intrat în șomaj tehnic și angajații Complexului Muzeal Arad. Deocamdată până în data de 14 aprilie, termen care va fi prelungit dacă va fi nevoie. A rămas în activitate conducerea muzeului și personalul care asigură funcționarea instituției în condițiile actuale, muzeul fiind deschis publicului exclusiv în spațiul virtual.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.