duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Angajații teatrului și bibliotecii sunt trimiși în șomaj tehnic

  de Raluca Medeleanu | 31 martie 2020, 7:38 PM | Administraţie

  0

  Instituțiile culturale din Arad își vor trimite angajații în șomaj tehnic începând cu data de 1 Aprilie, din pricina pandemiei de coronavirus.

  Angajații din cadrul Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad și din cadrul Bibliotecii Județene „A.D. Xenopol” ne-au confirmat că au fost înștiințați cu privire la intrarea în șomaj tehnic. În ceea ce privește Filarmonica, nu am reușit să luăm legătura cu managerul Doru Orban, iar angajații cu care am reușit să intrăm în contact ne-au spus că încă nu au primit lămuriri, ci știu doar că, asemenea celorlalte Filarmonici din țară, membrii orchestrei și coriștii sunt la studiu individual acasă, până la data de 1 mai. Vom reveni cu informații și despre situația oficială de la Filarmonica Arad, în momentul în care vom afla mai multe detalii.

  Menționăm că deși salariile angajaților respectivi erau asigurate din bugetul local al Aradului, șomajul tehnic este acoperit de Guvern și reprezintă o acoperire de 75% din salariul de bază.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.