marþi, 25 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Update Au fost prinși cei care au anunțat că au fost puse bombe în Iulius Mall și Liceul Catolic din Timișoara

  de - | 12 ianuarie 2022, 6:10 PM | Regional

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  A doua alarmă cu bombă, la Timişoara, în decurs de o oră. După ce au verificat Liceul Catolic, ajungând la concluzia că alerta este falsă, autorităţile au fost anunţate că şi la Iulius Mall a fost amplasată o bombă.

  În urma alertei au fost declanşate verificările specifice în astfel de situaţii. Surse judiciare au declarat că, momentan, nu se impune evacuarea mall-ului, existând date că alerta a fost dată de o femeie cu afecţiuni psihice. O alarmă dată la Liceul Catolic cu o oră înainte s-a dovedit a fi falsă. Autorul alertei nu a fost încă prins. „Poliţiştii timişoreni au fost sesizaţi, prin apel 112, cu privire la faptul că, la un liceu  din Timişoara, s-ar afla o bombă. A fost evacuat personalul din liceu, iar poliţiştii Secţiei 1 Timişoara, împreună cu pirotehniştii din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Timiş, au efectuat verificări, pentru a stabili daca se confirmă cele sesizate”, a transmis Poliţia Timiş, arătând că alarma a fost falsă, făcându-se verificări pentru identificarea persoanei care a efectuat apelul.

  Sursa: adevarul.ro

  Update

  Au fost identificați și găsiți cei care miercuri dimineața au dat alarma și au anunțat, la câteva ore distanță, că la Liceul Catolic din Timisoara, dar și la Iulius Mall, au fost plasate bombe.

  „În urma verificărilor efectuate, cu privire la cele două alarme false cu bombă, polițiștii i-au depistat și sancționat contravențional pe cei doi apelanți, conform O.U.G 34/2008, privind organizarea și funcționarea Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență.

  Minorul care a apelat serviciul 112 și a sesizat existența unei bombe la un liceu din municipiul Timișoara a fost sancționat cu amendă, în valoare de 1.000 de lei, iar bărbatul în vârstă de 31 de ani, care a sesizat existența unei bombe la un complex comercial din Timișoara, a fost sancționat contravențional cu amendă, în valoare de 4.000 de lei”, transmit reprezentantii IPJ Timis, potrivit opiniatimisoarei.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.