S-au născut a doua oară! Doi polițiști și un jandarm, salvați din mașina în flăcări de un elev de la Școala de Poliție

  de Special Arad | 1 October 2020, 8:21 PM | Naţional

  0

  O postare a paginii de facebook ce aparține Ministerului Afacerilor de Interne, prezintă cazul unui tânăr elev al Școlii de Poliție Câmpina care a salvat de la moarte doi polițiști și un jandarm. Conform presei locale, patrula de poliție se afla în serviciul de patrulare când a fost izbită și proiectată într-un stâlp de o mașină condusă de o tânără în vârstă de 18 ani. Din primele cercetări se pare că fata de 18 ani „…nu a acordat prioritate autospecialei care circula regulamentar, pe drum cu prioritate. În urma impactului, autospeciala a luat foc, iar cei doi poliţişti şi jandarmul din componenţa echipajului au rămas în interior. Salvarea acestora a venit de la a un elev al Şcolii de Poliţie Vasile Lascăr de la Câmpina care se afla în trecere şi care, împreună cu un participant la trafic, a reuşit sa îi extragă din maşină” (IPJ Argeș).
  Postarea MAI:
  Andrei are 20 de ani și este elev al Școlii de Agenți de Poliție din Câmpina. Ieri, conducea autovehiculul personal în care mai erau doi prieteni, Alex și Andu.
  – Uite-ți colegii, i-a spus Alex lui Andrei, în momentul în care, din fața lor, se apropia o mașină de poliție.
  – Curând o să mă vezi ca ei. Stai să termin școala, i-a răspuns acesta.
  La câteva zeci de secunde de când cele două mașini au trecut una pe lângă cealaltă, s-a auzit o bubuitură puternică.
  – Cred că este un accident în spate. Întorc să vedem ce este, a spus Andrei, uitându-se în oglinda retrovizoare.
  Din păcate, ceea ce a zis, s-a adeverit. La foarte mică distanță în spatele lor, au găsit o scenă de coșmar.
  Mașina poliției fusese lovită și proiectată într-un stâlp de un autoturism, care ieșise de pe un drum lateral. Imediat, aceasta a luat foc.
  Pe scaunele din față erau doi polițiști, iar în spate, un jandarm, toți inconștienți și blocați înăuntru.
  – Nu avem timp să stingem incendiul! Hai să-i scoatem repede de acolo, i-a spus Andrei lui Alex, în timp ce pe Andu, care are numai 15 ani, l-a rugat să sune la 112.
  Primul a fost scos jandarmul, pe care Andrei l-a dus într-o zonă sigură. Apoi s-a asigurat că Alex a făcut același lucru cu polițistul din dreapta șoferului.
  S-a întors către mașină și, deși flăcările se aflau foarte aproape de interiorul acesteia, a reușit să-l tragă și pe cel de-al doilea polițist afară și să-l îndepărteze de locul unde se putea produce o explozie.
  – Am sunat la 112. Sunt pe drum și ambulanțele și pompierii, a spus Andu.
  – Bravo! Alex, cei din cealaltă masină sunt bine?
  – Da, da…Uite-i acolo, sunt sub șoc, cred.
  – Mergi tu la ei și vezi dacă au nevoie de ceva. Stau eu aici, trebuie să-i țin în viață.
  Așa l-au găsit echipajele de la SMURD și pompieri pe Andrei. Era lângă cei trei, încercând să vorbească cu ei și să-i scoată din starea de inconștiență.
  După câteva zeci de minute, cei doi polițiști și jandarmul și-au revenit, dar, pentru că șocul fusese extrem de puternic, nu își mai aduceau aminte nimic.
  – Dar ce s-a întâmplat cu noi? l-a întrebat unul dintre polițiști pe paramedicul care îl examina.
  – Ați fost implicați într-un accident, dar sunteți bine. Să știți că ați avut noroc că sunteți în viață.
  – Vă mulțumesc!
  – Nu mie trebuie să-mi mulțumiți, ci băiatului de acolo. El v-a salvat viața! Practic, v-ați născut a doua oară.
  Andrei are 20 de ani și, în noaptea de marți spre miercuri, a salvat trei vieți.
  Mulțumim, domnule viitor polițist! Suntem convinși că veți avea o carieră de excepție.
  Mulțumim și prietenilor tăi, Alex și Andu, care au demonstrat că spiritul civic și acordarea primului ajutor nu țin cont de vârstă!
  Cu respect!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.