marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Ați primit un „beep” dintr-o țară străină? Nu sunați înapoi, este o țeapă!

  de Special Arad | 17 aprilie 2018, 9:22 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  19

  Ieri au fost luați în vizor arădenii

  Ați primit zilele trecute un „beep” de la un număr de telefon dubios cu prefixul +38? Dacă nu vă apare pe ecran decât un astfel de număr necunoscut și nu cunoașteți pe nimeni din Slovenia, Serbia sau Bosnia și Herțegovina, să nu apelați înapoi! E un număr cu supataxă și este o fraudă! Weekend-ul trecut au pățit-o mai mulți prahoveni, iar ieri au fost luați în vizor arădenii.

  Un astfel de apel, efectuat după un „beep”, este suprataxat cu până la 60 de euro/minut și este rezultatul unei escrocherii.

  Cei păcăliţi sunt buni de plată. Compania de telefonie nu are cum să îi despăgubească şi nici măcar poliţia nu îi poate ajuta. E aproape imposibil să dea de urma escrocilor.

  În cursul zilei de luni (16 aprilie), câțiva arădeni au primit astfel de apeluri scurte din Maroc, Bosnia și Herțegovina sau Albania.

  Mai mulți cititori ai ziarului Observatorul Prahovean au reclamat redacției, sâmbăta trecută, că au fost victimele unei înșelătorii, după ce au sunat înapoi la apeluri pierdute din țări precum Bosnia și Herțegovina, Maroc, Albania ș.a.

  Iată câteva dintre mesajele cititorilor ziarului prahovean:

  „Am avut apeluri pierdute de la numere din străinătate. Când suni înapoi spun în engleză că sunt cabinete de avocatură internaționale sau birouri de credit. Până să închizi, rămâi fără credit pe cartelă”.

  „Am fost sunat insistent timp de două zile de numere din Albania și Maroc. Era un robot care spunea vă rugăm să aveți răbdare, apelul dumneavoastră are prioritate..”

  Așadar, nu sunați înapoi la numere necunoscute din străinătate sau instalaţi pe telefon aplicaţii care identifică apelurile-problemă.

  Numere de telefon la care nu trebuie să sunați după ce ați avut apeluri ratate:

  numere dubioase

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. …eu am primit apel cu +676 si la o cautare pe net mi-a rezultat Regatul Tonga, care este o țară insulară independentă și suverană din Oceanul Pacific ?!?!?! Spre rusinea mea , astfel am aflat ca exista si ca, capitala acestui regat se afla la Nuku’alofa :))

   +6 voturi
   +1
   -1
  2. Exact asa am pățit și eu am fost sunat a cu mai multe nr de maroc alaska si altele suna insistent si te streseaza si la 10 minute eu am raspuns la un nr nu am stiut din păcate ca e o escrocherie și te taxează la abonament am postat si pe facebook sa nu răspundă la aceste numere țeapă eu sant din arad dar sper ca sa ajunga mesajul în toată țara și să se facă ceva în privința asta nu e normal sa plătesc ceva ce nu am solicitat și să aibă acces la nr meu de telefon oricine

   +9 voturi
   +1
   -1
   • Si uite asa, 2-3 clase in plus te salvau. De inceput, ceea ce ai scris tu nu este o propozitie, fraza, sau orice altceva citibil; este o balega. Semnele de punctuatie isi au rolul, chiar daca tu ai chiulit in clasa a 5-a. Apoi una e sa raspunzi, alta e sa suni inapoi. Raspunde linistita ca le faci cost lor, dar nu suna inapoi ca iti faci cost tie. Sa mai spun ca nu trebuie sa te anunte nimeni ca e frauda, scrie in contractul abonamentului de telefon…

    +2 voturi
    +1
    -1
  3. De obicei sunt sceptic la astfel de stiri, dar Sambata 14 Aprilie am fost sunat de pe +355 67 308 3686 – Albania
   Numărul a fost raportat de True Caller ca si „Nu Raspunde” deci nu am avut curiozitatea sa aflu mai multe detalii.
   Necunoscand pe nimeni în Albania sau alte tari din zona, e clar ca era o astfel de tentativă. Mare grija!

   +3 voturi
   +1
   -1
  4. Pot spune că am fost sunată patru zile la rând de diferite numere de telefon primul fiind cel cu +38,într-adevăr locațiile sunt cele expuse m-ai devreme. Am sesizat compania Vodafone, rugând să încerce să poată demara o acțiune de mediatizare pentru a nu se ajunge la aceste fraude la care suntem expuși.

   +2 voturi
   +1
   -1
  5. Am primit apel de pe toate numerele de telefon enumerate +4917657032582 // +4917644346242 // +4917644308292 // +4917628330096 // +4917657096084 . Problema e ca desi blochez un numar, cineva tot insista de pe alt numar, iar pe mine incep sa ma deranjeze apelurile chiar daca suna si inchide repede ….Oare ce e de facut?

   +6 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.