News AlertAtenție șoferi! Două străzi centrale și una din Bujac vor fi închise pentru lucrări la canalizare

  de Special Arad | 3 iunie 2014, 4:04 PM | Administraţie | Știri Arad

  0

  Compania de Apă Arad anunță închiderea străzilor 1 Decembrie 1918 și Decebal din zona centrală municipiului, precum și a străzii Ghioceilor din cartierul Bujac, ca urmare a lucrărilor de extindere și modernizare a infrastructurii de apă și apă uzată.

  Astfel, lucrările de pe cele două străzi centrale se vor desfășura în trei etape, în perioada 4 iunie – 15 septembrie, iar din data de 4 iunie și până pe 7 iulie circulația va fi întreruptă în totalitate.

  Etapa I va cuprinde lucrări de reabilitare arteră apă pe Strada 1 Decembrie 1981. Astfel, traficul pe Strada 1 Decembrie 1918, tronson Bulevard Revoluţiei – Decebal – A. D. Xenopol, între B-dul Revoluţiei şi insula de la intersecţia Străzii A. D. Xenopol cu B-dul Decebal, va fi întrerupt total în perioada 04.06-03.07.2014. Circulaţia se va desfăşura normal în zonă, exceptând cele două străzi care vor fi închise. Pe perioada execuţiei etapei 1 va fi amenajat un sens giratoriu la intersecţia Străzii A.D. Xenopol cu B-dul. Decebal în locul actualei insule, care va reglementa circulatia în zonă pentru etapa II.

  Etapa II va cuprinde lucrări de reabilitare apă şi conductă de canalizare pe B-dul Decebal: tronson A.D. Xenopol – 1 Decembrie 1918. Traficul pe acest tronson va fi întrerupt total în intervalul 04.07.2014 – 04.08.2014. Începând cu această etapă circulaţia se va face pe Strada General Ion Dragalina care va avea sens dublu, până la intersecţia cu Strada Unirii. Circulaţia va fi reglementată de sensul giratoriu menţionat mai sus şi indicatoare de circulaţie.

  Etapa III va cuprinde lucrări de reabilitare arteră apă şi conductă de canalizare pe B-dul. Decebal: tronson 1 Decembrie 1918 – Nicolae Bălcescu. Traficul de pe acest tronson va fi întrerupt în totalitate în intervalul 04.08.2014 – 15.09.2014.

  Strada A. D. Xenopol va fi redată traficului odată cu finalizarea Etapei I, iar circulaţia pe B-dul. 1 Decembrie 1918 va fi deschisă în urma finalizării Etapei II.

  În ceea ce priveşte Cartierul Bujac, aici va avea loc o lucrare de reabilitare a conductei de apă pe o lungime de aproximativ 700 m, care se va desfăşura pe spaţiul verde de pe Strada Ghioceilor, tronson cuprins între Strada Bucureşti şi Strada Oborului. Lucrările vor începe în data de 04.06.2014 şi se vor întinde pe o perioadă de aproximativ o lună de zile.

  Derulat în perioada 2007-2015, întregul proiect POS Mediu are o valoare totală de 520.606.948 lei , din care 76,48% reprezintă contribuţia nerambursabilă a Uniunii Europene, 11,70% cea a Guvernului României, iar 1,80% contribuţia autorităţilor locale din aria proiectului, diferenţa de 10,02% fiind obţinută de S.C. Compania de Apă Arad S.A. prin credit bancar garantat de Consiliul Judeţean Arad. Proiectul este cofinanţat din Fondul de Coeziune, în cadrul Programului Operaţional Sectorial „Mediu”, Axa prioritară 1: „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Arad”.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.