„Atenție, se lucrează pe Bulevardul Revoluției”, din nou! Câte amenzi a luat RDS în ultimii doi ani pentru lucrările nefinalizate

  de Mihai Todoca | 7 octombrie 2020, 1:25 PM | Strada

  0

  Lucrările efectuate de firma RCS&RDS pe Bulevardul Revoluției  pentru introducerea cablurilor în subteran au început, deranjul fiind același ca dintotdeauna. Firma spune că va termina lucrarea, care se întinde pe 1,2 km, într-o săptămână, poate mai devreme dacă ține vremea cu ei. Însă, mergând pe aceeași logică oferită de RDS&RCS, ar putea să se și întârzie termenul de finalizare a lucrării, în cazul în care vremea le va fi potrivnică.

  „În perioada următoare, firma RCS&RDS anunță lucrări de introducere a cablurilor în tubulatură subterană pe Bulevardul Revoluției. Până în data de 14 octombrie se va interveni pe o lungime de 1,2 km din acest bulevard. Dacă vor fi condiții meteo favorabile, nu este exclus ca lucrările să se încheie chiar mai repede. În paralel, operatorul își propune să refacă și infrastructura afectată de aceste lucrări,” menționează purtătorul de cuvânt al Primăriei, Ralu Cotrău.

  În plus au prins și alte enșpe mii de șantiere, iar unele „refaceri ale infrastructurii” vin doar după apariția unor articole în presa locală și amenzi de la Primărie. Exemplele cu trotuarele și porțiunile din asfalt lăsate cratere în urma lucrărilor celor de la RDS&RCS sunt cu duiumul. Și menționăm doar atât: doar în luna septembrie, firma RCS&RDS a primit nu mai puțin de 16 amenzi, pentru nerefacerea infrastructurii și/sau lipsa avizului de săpătură.

  Conform unui comunicat remis presei, se pare că RCS&RDS a fost primul în lista contravenienților și în luna august, și nu putem să ne întrebăm care este motivul cumulului de amenzi. Rea voință sau suprasaturarea numărului de lucrări raportat la numărul de muncitori? RDS&RCS își arată volumul de muncă prin amenzile luate, doar în ultimii doi ani acesta fiind de 32. Au luat 10 amenzi în 2019 cu valoarea totală de 21 000 RON, iar anul acesta restul de 22 cu valoarea totală de 43 000 RON, majoritatea amenzilor fiind date pentru lipsa avizului de săpătură, neridicarea molozului și neaducerea infrastructurii la starea inițială.

  Pe de altă parte, e bine că se lucrează, inconvenientul deranjului făcut de lucrările, care se pare că nu se vor mai termina vreodată, vor avea totuși un rezultat. Sperăm doar ca acesta să nu fie un alt comunicat cu numărul de amenzi date operatorului pentru nerefacerea trotuarului/carosabilului.

   

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.