luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Atenție mare! Alex a murit la doar 19 ani după ce a consumat o băutură luată de la supermarket

  de Special Arad | 22 august 2016, 2:19 PM | Regional

  0

  Alexandru Gabriel, un tânăr din Sălaj a murit la doar 19 ani, în urma unui infarct. Alex a fost găsit, vineri dimineață, mort de părinți în propriul pat.

  Potrivit presei locale, vineri dimineață, tatăl lui Alexandru a vrut să-l trezească să meargă la muncă, dar acesta nu a ieșit din cameră. Atunci a forțat ușa și a intrat în camera, unde și-a văzut băiatul întins pe pat. Nu a mai putut face însă nimic să îl salveze, Alexandru era deja mort, trupul sau fiind învinețit.

  Potrivit unor surse, Alexandru Gabriel a făcut infract din cauza fumatului și a consumului excesiv de băuturi energizante.

  Pot energizantele să te ucidă? Care este doza maximă recomandată de medici şi producători

  În timp ce medicii spun că aceste băuturi ar trebui să lipsească din dieta zilnică, producătorii de energizante susţin că nu ne pun sănătatea în pericol.

  Bolnavii de inimă nu ar trebui să bea astfel de produse. Momentul ideal pentru a bea băuturi energizante este atunci când eşti odihnit şi că, în niciun caz, nu trebuie asociate cu alcoolul şi nici cu alte excitante nervoase, precum cofeina sau tutunul. Alimentele şi băuturile care conţin cafeină, teină, taurină şi zahăr, celebra combinaţie de whisky cu băuturi energizante, pot creşte efectele adverse ale alcoolului.

  Ce spun producătorii?

  De partea cealaltă, producătorii susţin că consumul de energizante este limitat doar de conţinutul de cofeină.

  O cutie de 250 mililitri de Red Bull conţine aproximativ aceeaşi cantitate de cofeină ca şi o ceaşcă de cafea, adică 80 de miligrame. Astfel, consumul de Red Bull ar trebui să corespundă consumului obişnuit de cafea al oricărei persoane.

  Energizantele sunt contraindicate femeilor însărcinate, copiilor şi persoanelor sensibile la cofeină

  Red Bull nu este recomandat femeilor însărcinate şi care alaptează. Doctorii sfătuiesc femeile să bea cofeina într-o cantitate redusă pe timpul sarcinii şi alăptării. Astfel, şi noi recomandăm femeilor însărcinate şi celor care alăptează să limiteze consumul de cofeină.

  Nu este recomandat consumul de energizante de către copii. Acest tip de băutură poate fi consumată începând cu aceeaşi vârstă la care o persoană începe să bea cafea sau alte băuturi pe bază de cofeină. Fiecare persoană poate avea o sensibilitate diferită la cofeină, astfel, consumul ar trebui să fie conform cantităţii de cofeină pe care fiecare persoană o poate asimila. Cu toate acestea, în general, copiii sunt mai sensibili la cofeină decât adulţii, de aceea nu recomandăm Red Bull persoanelor sensibile la cofeină, inclusiv copiilor.

  SURSA: Vocea Transilvaniei

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.