joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Atenție la mail-urile false! Acestea par să fie trimise de bănci

  de Special Arad | 22 octombrie 2021, 11:39 AM | Naţional

  0

  IPJ Arad atrage atenția, din nou, de existența unei noi forme de atac cibernetic de tip phishing. În aceste atacuri, phisherii le disimulează ca fiind mail-uri ce conțin ordine de plată de la bănci cunoscute ca ING, CEC Bank sau altele.

  Ceea ce doresc atacatorii este să aibă acces la datele de pe cardurile persoanelor și încearcă să facă asta prin email-urile trimise, în acestea există link-uri care redirecționează potențialele victime la pagini false de logare.

  Cum arată un asemenea mesaj: Stimate client, consilierul dvs v-a trimis un nou mesaj important, pentru al consulta va rugam sa faceti clic pe linkul de mai jos, semnat Cordial Director ING Home Bank.

  sau

  Acest mesaj este trimis automat la cererea clientului nostru și include o copie atasata a unui ordin de plata, comandat de client din contul sau deschis la CEC Bank , cu dvs ca Beneficiar. Semnat Departamentul de plati si facturare.

  Îndemnul este să nu accesați link-urile respective pentru a evita să deveniți victime

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.