Astra Vagoane Arad a dat lovitura! Timișorenii plătesc 19 milioane de euro pentru reabilitarea a 30 de tramvaie

  de Alin Olteanu | 16 April 2014, 6:14 PM | Știri Arad

  0

  Un număr de 30 de tramvaie, din Timișoara, vor fi reabilitate cu aproape jumătate de milion de euro bucata. Licitația a fost căștigată de o asociere de firme, una dintre ele aparținând omului de afaceri Gruia Stoica, aflat acum după gratii pentru corupție: Electroputere VFU Pascani, fosta Remar și Astra Vagoane Călători Arad.

  „S-a încheiat cu succes licitația pentru reabilitarea tramvaielor. Ofertantul căștigător este asocierea a două firme, Electroputere VFU Pascani, în asociere cu Astra Vagoane Călători Arad. Eu mă bucur că, iată, sunt două firme puternice și știm bine că Astra Vagoane Arad este o firmă agreată de concernul Siemens și produce tramvaie după proiectele Siemens, le asamblează la ora actuală și cu câteva repere asimilate la Arad. Prin competiție, prin licitație electronică, prețul a ajuns în final să fie 480.000 de euro per tramvai. La început facem unul și nu suntem obligați să mergem până la 30. Contractul este unul cadru, pe 4 ani, și noi putem să reabilitam de la minim unul până la maxim 30 de tramvaie în cadrul acestui contract. Dacă vom fi mulțumiți și timișorenii vor fi mulțumiți de primul tramvai pe care îl vom reabilita, atunci vom da comandă pentru mai multe. Dar ne costă 480.000 de euro. Un tramvai cu toate acest funcționalități nu-l poți cumpăra fără vreo 2 milioane de euro în orice caz. Deci nu se poate compara prețul” – a declarat primarul Robu imediat după desemnarea câștigătorului.

  Suma pusă la bătaie de Primăria Timișoara pentru reabilitarea a 30 de tramvaie a fost de 85 de milioane de lei, adică aproape 19 milioane de euro. Tramvaiele care vor suferi modificări sunt aflate în circulație de aproape jumătate de secol.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.