vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Astăzi, la „Arta”: proiecție „Most of the Souls that Live Here”

  de Special Arad | 4 noiembrie 2017, 2:32 PM | Cultură | Film

  0

  Parte din programul colateral ArtEncounters – Timișoara și Arad, la Cinema Arta va fi proiectat astăzi, de la ora 18, filmul maghiar „Most of the Souls that Live Here” (Az itt élő lelkek nagy része), regizat de Igor și Ivan Buharov.

  Sub pseudonimul Igor și Ivan Buharov, Kornél Szilágyi (n. 1971) și Nándor Hevesi (n. 1974) lucrează împreună de peste 22 de ani. Au produs și au regizat mai multe filme (experimentale, eseistice, de scurt metraj, documentare, de animație) și s-au implicat în realizarea mai multor proiecte muzicale și coloane sonore. Cel mai adesea, duo-ul Buharov filmează peliculele în tehnica Super 8, combinând elemente de film experimental și relatare narativă. Prin subiectele abordate cu melancolie și ironie deopotrivă (cum ar fi viziunea libertății și imposibilitatea ei), filmele lor surprind experiențe arhetipice într-o atmosferă bizară.

  Sinopsis:
  La 100 de ani după moarte, un cunoscut pedagog anarhist, (contele) Ervin Batthyány, se întoarce în lume și încearcă, încă o dată, să-și pună în practică teoriile. Înțelege însă că lumea nu a evoluat așa cum se așteptase și că Utopia, lipsită de reguli și legi, nu există. Fondează o școală alături de alți câțiva care gândesc la fel, încercând să educe o nouă generație pe baza valorilor solidarității și cooperării. Totuși, după un început promițător, proiectul întâmpină tot mai multe obstacole.

  Filmul este subtitrat în limba engleză.

  Proiecția are loc în cadrul programului Porthart, program colateral al Art Encounters – Timișoara și Arad. Curator: Diana Marincu. Organizator local: GMMC. Partener: Fundația Interart Triade. Finanțator principal: Centrul Municipal de Cultură Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.