sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Astăzi începe Underground Festival – ediția a XIV-a!

  de Tomck@t | 31 mai 2024, 3:15 PM | Cultură | Recomandările editorilor

  0

  Aradul va fi, din nou, „underground”, timp de 10 zile. Începând de azi, 31 mai, până în 9 iunie, vor fi 37 de spectacole de teatru underground, proiecții de filme independente, conferințe și 8 workshopuri, în nu mai puțin de 15 locuri în oraș.

  Locațiile Festivalului Underground sunt fosta fabrică Indagrara, Agora (fostul Galleria Mall), curtea Universității Aurel Vlaicu (Facultatea de Științe Economice) Teatrul de Marionete, Club Flex (cel de pe str. Unirii), Club Nerv, Galeria Delta, Piața Catedralei, scuarul din jurul Bisericii Roșii, Restaurantul Ratio Beach (Ștrandul Neptun), La băncuțe (Parcul Eminescu), Cinema Arta (proiecțiile de film), Biblioteca Județeană „A.D. Xenopol” și Sala Ferdinand a Palatului Administrativ (conferințele), precum și un tramvai pe linia Podgoria sau Gară CFR – Făt Frumos.

  Harta online a festivalului Undeground se găsește AICI.

  Despre spectacolul care se va juca într-un tramvai nu avem detalii, deocamdată. Ziua, ora, spectacolul și stația de la care se va urca pe tramvai urmează a fi anunțate în curând, pe site-ul festivalului, undergroundfestival.ro și pe pagina de Facebook a festivalului.

  Ceea ce știm, în schimb, este că la spectacolul jucat în tramvai, intrarea va fi gratuită și, implicit, pe durata spectacolului, călătoria tuturor celor din tramvai.

  •  Citește și: De la clădiri în paragină, la o clădire recent construită și într-un tramvai: locațiile neobișnuite ale Festivalului Underground | Foto • Video

  •  Citește și: Programul secțiunii de film în cadrul Festivalului Underground

  Programul complet al festivalului se găsește aici sau pe site-ul festivalului, undergroundfestival.ro (unde pot fi achiziționate online și biletele la spectacole separate).

  The Fetch Theatre (Marea Britanie), Insectotròpics și Compañía de Circo „eia” (Spania), Freiburger Schauspielschule (Germania), Teatrul în culise, unteatru, Teatrul ACT și Cultură’n Șură (București), Teatrul Auăleu, Teatrul Basca, Unfold Motion și C4Company (Timișoara), Teatrul din Stejar (Iași), Teatrul din buzunar (Galați), Asociația Culturală Antiteatru (Brașov), Asociația Ataraxia (Râmnicu Vâlcea), 3G HUB (Târgu Mureș) – sunt câteva dintre companiile independente de teatru care vor aduce spectacole inedite la Arad în perioada 31 mai – 9 iunie.

  Programul de astăzi, 31 mai (prima zi de festival):

  •  ora 17:00 – Agora (fostul Galleria Mall) – Monoloagele vaginului (Teatrul de Culise) / 75 minute

  •  ora 18:00 – Club Flex (str. Unirii) – Durata medie de viață a mașinilor de spălat (Teatrul din buzunar) / 110 minute

  •  ora 21:00 – Parcul Eminescu, La Băncuțe – Miorița (Teatrul Auăleu) / 90 minute

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.