luni, 15 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Astăzi este Ziua „Războiul Stelelor”. Avem teasere noi cu „Solo: A Star Wars Story”

  de - | 4 mai 2018, 1:26 PM | Pop Culture

  0

  (foto: Lucasfilm)

  4 mai este ziua pe care fanii „Star Wars” au ales-o pentru a celebra toate lucrurile care formează universul creat de George Lucas. Fanii din întreaga lume sărbătoresc această zi fie prin postarea de conținut cu și despre „Star Wars” în Social Media, fie organizând petreceri de vizionare a seriei „Războiul Stelelor”, îmbrăcând costume și haine „Star Wars” sau îmbogațindu-și colecția de produse cu aceast franciză.

  De ce 4 mai?

  Pentru că în anul 1978, fanii au inventat un joc de cuvinte pornind de la clasicul slogan Star Wars, „May the Force Be With You” („Forța să fie cu tine”): „May the FOURTH Be With You”.

  Deși inițial fanii din SUA au invocat această expresie ca urare în ziua de 4 iulie, anul următor data a fost restabilită pentru 4 mai, ca urmare a publicării unei pagini de publicitate în ziarul The London Evening News, care conținea un mesaj de felicitare adresat primei femei britanice în funcția de Prim-Ministru, Margaret Thatcher, pentru câștigarea alegerilor chiar pe 4 mai 1979: „May the Fourth Be With You, Maggie. Congratulations!”.

  Ecard R2Hologram MT4
  Foto: Lucasfilm

  De atunci, și în special în ultimii ani, fanii Star Wars au declarat ziua de 4 mai ca fiind ziua lor de sărbătoare, zi care a oferit totodată oportunitatea Lucasfilm de a recompensa comunitatea care celebrează în fiecare an povestea dintr-o galaxie îndepărtată. Astfel, din 2012, Lucasfilm încurajează activitățile de 4 mai, atât prin site-ul său oficial și canalele sociale, cât și prin diverse oferte speciale și reduceri pentru produsele Star Wars.

  Ecard RebelsHologram MT4
  Foto: Lucasfilm

  Și pentru că jocul de cuvinte „May the 4th Be With You” nu are aceeași conotație atunci când este tradus în alte limbi, s-a adoptat ca denumire globală „Ziua Star Wars” / „Star Wars Day” pentru această sărbătoare anuală.

  Mai un pic până la „Solo: A Star Wars Story”

  star wars topps trader card game app solo a star wars story 1 1
  Foto: Disney

  Dincolo de sărbătoarea de astăzi, fanii seriei abia aşteaptă noul episod care va debuta pe marile ecrane pe 25 mai. „Solo: A Star Wars Story” va spune povestea tânărului Han Solo, interpretat de Alden Ehrenreich, și a prietenului său, Chewbacca.

  Pelicula se situează cronologic înainte de primul film al sagăi, „Star Wars: Episode IV – A New Hope”, în care Harrison Ford joacă rolul pilotului navei spațiale Millennium Falcon.

  „Solo: A Stars Story” este al doilea „spin-off” al Războiului Stelelor, după „Rogue One”, care se desparte de povestea clasică. Lansat la sfârșitul anului 2016, Rogue One a avut încasări de peste un miliard de dolari. Un al treilea „spin-off”, dedicat maestrului Jedi Obi-Wan Kenobi, este în curs de pregătire.

  „Solo: A Stars Story” este regizat de Ron Howard, iar în film apar Alden Ehrenreich (Han Solo), Woody Harrelson, Joonas Suotamo (Chewbacca), Emilia Clarke și Thandie Newton.

  Howard este cunoscut pentru titluri ca „Splash”, „Apollo 13”, „A Beautiful Mind” sau „Da Vinci Code”.


  Surse: ceascadecultura.ro, gadgetreport.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.