Update Asociația Rubio a reușit să ducă donațiile la cei 140 de orfani mutați din Vorzel la Vorokhta, în Ucraina

  donațiile ajunse la destinație

  Update, 30 martie 2022: După mai bine de două săptămâni de când au lansat apelul pentru ajutor, voluntarii de la Asociația Rubio au reușit să ajungă în Ucraina, la cei 140 orfani mutați la Vorokhta, cu donațiile pe care au reușit să le adune. Drumul nu a fost fără peripeții, fiind opriți și de un filtru de gherilă.

  Cei 140 de orfani au fost mutați luna aceasta de la orfelinatul Vorzel, care a fost bombardat, la o distanță considerabilă, pentru a fi pe cât cu putință în siguranță, la peste 600 km mai la sud – vest, la un orfelinat din stațiunea montană Vorokhta, aflată la circa 100 km de granița cu România.

  „Voluntarii noștri au ajuns cu bine la cei 140 de orfani din Vorokhta. Din păcate avem foarte puține poze pentru că una dintre mașini a fost oprită de un filtru de gherilă, totul a fost luat la control și pozele au fost șterse din telefoane. Pe lângă aceasta, la ofelinat, pentru motive de siguranță, copiii nu au putut fi fotografiați, lucru care este de înțeles.
  Le mulțumim celor care au făcut ca acest transport să fie posibil, atât donatorilor individuali cât și organizatiilor precum Asociația pentru dezvoltarea profesională continuă – Praedu, Liga Studenților UVVG, Reteaua Solidarității Arad și mai mulți angajati ai Consiliul Județean Arad. De asemenea, mulțumim voluntarilor care răspund prezent, fără cea mai mică ezitare, ori de câte ori este nevoie.
  Vom continua să ajutăm refugiații din Ucraina, iar cei care doresc să ne sprijine financiar, o pot face donând, cu mentiunea #pentruUCRAINA, în conturile asociatiei”
  , spun cei de la Asociația Rubio.


  Știrea inițială, 13 martie 2022: Asociația Rubio, asemenea multor altor asociații și oameni inimoși din Arad și din alte orașe din România, s-a implicat în această perioadă în ajutarea refugiaților care au venit la noi în țară pentru a scăpa de ororile războiului din Ucraina, dar și ajutarea celor care au rămas acolo. Acum, membrii asociației menționate au fost contactați cu unul dintre ucrainenii cu care ține legătura, care cere ajutorul pentru copiii orfani care au rămas fără adăpost și care sunt acum mutați într-un sanatoriu.

  „Cerem ajutorul celor care doresc sa vină în sprijinul acestor copii din fostul orfelinat Vorzel (40 km de Kiev, care a fost bombardat și este mutat într-un sanatoriu”, spun cei de la Asociația Rubio.

  Mai jos, mesajul de la persoana cu care asociația ține legătură în această perioadă:

  „Buna ziua. Sunt Vilgelm din Ucraina, Bedevlya. Vă mulțumim că ne-ați ajutat pe noi și pe oamenii pe care i-am putut ajuta. Acum avem din nou nevoie, în principal de hrană pentru bebeluși și scutece pentru copii (pampers) și șervețele umede. Ieri au evacuat orfelinatul din Vorzel (am adoptat un băiat de acolo acum 6 ani, acum este fiul nostru Samuil), iar acești copii sunt puși în apropiere într-un sanatoriu. Sunt 140 de copii sub 6 ani. Au mare nevoie de haine pentru bebeluși, scutece, mâncare pentru copii. Dacă aveți ocazia să ajutați sau știți cine ar putea ajuta, vom fi foarte fericiți și recunoscători. Rămânem acolo unde suntem și ajutăm în fiecare zi persoanele strămutate. În fiecare zi vin din ce în ce mai multe familii noi, unele pleacă în Europa, altele rămân la noi”.

  Pentru cei care doresc să se implice în ajutarea acestor copii, puteți contacta membrii Asociației Rubio la numărul de telefon 0754 940 015.

  Asociatia Rubio -Pro Copilărie, Pro Viața:
  Cont în:
  Lei: RO04 BTRL 0020 1205 D623 28XX
  Euro: RO83 BTRL EURC RT00 D623 2801
  Deschise la Banca Transilvania

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.