duminicã, 19 mai, 2024

Special Arad Logo

  Asistentul de regie care i-a dat lui Alec Baldwin pistolul cu care a fost omorât directorul de filmare a mai avut antecedente

  de - | 26 octombrie 2021, 5:55 PM | Internaţional

  0

  Alec Baldwin, Dave Halls și platoul de filmare (foto: Instagram, Twitter)

  Asistentul de regie al filmului „Rust”, ce i-a înmânat lui Alec Baldwin un pistol cu gloanțe reale înainte de accidentul fatal de săptămâna trecută, a fost anterior concediat dintr-o producție de film după ce o armă „s-a descărcat neașteptat”, scrie Biziday, citând CNN.

  Compania de producție Rocket Soul Studios a anunțat că Dave Halls era asistent de regie și la filmul „Freedom’s Path” în 2019, când o armă de pe platoul de filmare s-a descărcat și un membru al echipei de sunet a suferit răni la urechea internă din cauza zgomotului puternic.

  Medicul de pe platou l-a evaluat la fața locului și l-a sfătuit pe acesta să caute ajutor de specialitate. În urma incidentului, Halls a fost concediat.

  Filmările au fost reluate, cu un nou asistent de regizor și un nou armurier.

  Săptămâna trecută, actorul Alec Baldwin a împușcat doi membri ai echipei de filmare (dintre care unul a decedat) ai producției western „Rust”, după ce Dave Halls i-a înmânat un pistolul de recuzită, asigurându-l pe actor că arma nu conține cartușe active.

  Potrivit documentelor din instanță, Dave Halls are mai mult de 20 de ani de experiență în industrie.

  Nimeni nu a fost acuzat până acum în incidentul mortal din timpul repetițiilor de joi de la Bonanza Creek Ranch, locație aflată în afara Santa Fe. Biroul șerifului își continuă investigația.

  Există informații despre tensiuni în rândul echipei de filmare, dar și acuzații privind nerespectarea restricțiilor anti-COVID și a regimului armelor. O parte dintre angajați ar fi părăsit furioși platoul cu doar câteva ore înainte de incident, nemulțumiți de condițiile de muncă, potrivit Digi24.

  Site-ul TMZ.com, care citează surse ce aveau legătură cu producția cinematografică, a transmis că arma pe care Baldwin o avea fusese folosită anterior de către membrii echipei pentru exerciții de tragere în afara platoului, folosind gloanțe reale.

  Reuters nu a putut verifica informația iar poliția din Santa Fe nu a răspuns duminică la cereri.

  Potrivit Los Angeles Times, cu o săptămână în urmă, cascadorul lui Baldwin a tras accidental de două ori folosind o armă de recuzită, după ce i s-a spus că este „rece”, un termen folosit în industria cinematografică care înseamnă că o armă nu este încărcată cu muniție, inclusiv gloanțe oarbe.

  Surse: BizidayDigi24

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.