duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Ascunsă în munți, o comoară de 1 milion de dolari a fost găsită după zece ani de căutări

  de - | 8 iunie 2020, 1:57 PM | Internaţional | Recomandările editorilor

  0

  Mii de oameni s-au aventurat în Munții Stâncoși în ultimul deceniu pentru a căuta un cufăr plin cu aur, cu rubine, smaralde și diamante ascuns acolo de către un colecționar de artă. Aventura a luat sfârșit: comoara a fost găsită, potrivit CNN.
  Anunțul a fost făcut duminică de Forrest Fenn, colecționarul de artă și antichități, în vârstă de 89 de ani, care a inițiat vânătoarea de comori.
  „Era sub cerul liber, în vegetația luxuriantă din pădurile Munților Stâncoși și nu se clintise din locul în care am ascuns-o acolo, acum mai bine de 10 ani. Nu știu cine este persoana care a găsit-o, dar poezia din cartea mea a condus-o la locul exact”, a spus excentricul colecționar.
  Comoara a fost găsită de către un bărbat care nu a vrut să îi fie dezvăluită identitatea și care i-a trimis colecționarului o fotografie cu cufărul în care se află pietrele prețioase.
  Comoara este estimată la peste 1 milion de dolari, iar ascunderea acesteia a fost modalitatea modalitatea prin care Forrest Fenn s-a gândit să-i determine pe oameni să exploreze natura și să le dea o speranță celor afectați de criza economică. Indiciile despre locul în care a fost ascunsă comoara se regăsesc într-o poezie publicată într-o autobiografie a lui Fenn din 2010.
  Colecționarul estimează că în jur de 350.000 de oameni din toată lumea au mers să caute comoara. Unii oameni au renunțat la locurile lor de muncă pentru a se putea dedica găsirii comorii. „Felicit miile de oameni care au participat la această căutare și sper că vor continua să fie atrași de ideea de a face alte descoperiri”, a spus Forrest Fenn, conform CNN.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.