Asasin plătit, suspectat de legături cu Serviciile Speciale, găsit mort după ce a fugit din spital!

  de - | 11 November 2016, 8:51 AM | Naţional

  0

  Asasinul plătit considerat cel mai căutat criminal din zona Moldovei, a fost identificat la morgă.

  Conform ziaruldeiasi.ro, cel mai căutat criminal care a locuit în Iaşi, Robert Gîrleanu, a fost identificat la morga unui spital din Chişinău. Institutul de Criminalistică din Bucureşti a confirmat că probele ADN prelevate de poliţiştii ieşeni de la bărbatul mort sunt ale lui Robert Gîrleanu.

  Bărbatul se internase sub un alt nume în Spitalul Central Municipal din Chişinău din cauza unei forme grave de TBC. Individul a părăsit spitalul după câteva zile şi apoi a murit la data de 1 octombrie. Gîrleanu era dat în urmărire naţională şi internaţională prin Interpol şi este autorul unui triplu asasinat comis în urmă cu 14 ani.

  Despre acest individ există suspiciuni că era raket şi că ar fi avut legături cu forţele speciale ruseşti, dar şi Gîr­leanu cu alţi asasini care ucideau la comandă, cei mai mulţi dintre ei din Republica Moldova. Gîr­leanu a devenit celebru pentru triplul omor pentru care a fost condamnat la mijlocul anului trecut la închisoare pe viaţă. Cu toate acestea, deşi pare incredibil, acesta a fost eliberat cu o lună înainte de a fi condamnat pe viaţă, printr-o decizie a unui judecător de la Tribunalul Ilfov. Atunci a şi dispărut în Republica Moldova, deşi era dat în consemn la frontieră de un an şi jumătate.

  Gîrlea­nu a fost condamnat pe viaţă pentru un triplu asasinat comis în anul 2000, când a împuşcat în Republica Moldova trei parteneri de afaceri alături de care fura autoturisme. După ce i-a lichidat, el a dat foc cadavrelor şi le-a îngropat. Gîrleanu a venit în Iaşi în anul 2000 unde şi a iniţiat imediat legături cu interlopi, dar şi cu oameni de afaceri controversaţi. Asasinul mai avea la cazier şi alte fapte penale precum contrabandă cu ţigări (n.r. – pre­judiciu în valoare de un mi­lion de euro). Numele lui apare şi în cazul asasinatului comis în 2012 în cartie­rul Vitan din Bucureşti.

  sursa: evz.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.