Patru artiști de graffiti, ridicați de polițiștii de la transporturi pentru că au „acționat” asupra unor trenuri de marfă și călători

  de Special Arad | 19 March 2023, 12:47 PM | Naţional | Regional

  0

  Patru tineri artiști de graffiti din Cluj Napoca şi Oradea sunt cercetaţi de către poliţiştii de la transporturi, fiind suspectaţi că, în ultimii ani, au făcut graffiti pe vagoanele unor trenuri de călători şi de marfă aflate în circulaţie. Poliţiştii informează că în astfel de cazuri vagoanele trebuie retrase din circulaţie pentru rescrierea numerelor de identificare. Prejudiciul cauzat de cei patru este estimat la peste 25.000 de lei.

  Poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Cluj Napoca – Biroul de Investigaţii Criminale cercetează pentru infracţiunea de distrugere mai mulţi tineri, artişti de graffiti, din municipiile Oradea şi Cluj Napoca, suspectaţi că au desenat pe vagoanele trenurilor de călători şi de marfă aflate în circulaţie. Recent, la domiciliile suspecţilor anchetatorii au făcut patru percheziţii.

  Prejudiciu de 25.000 calculat pentru artiștii de graffiti

  „Activitatea infracţională a persoanelor a fost documentată în perioada mai 2021 – februarie 2023, în mai multe dosare penale în care sunt vizate persoane cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani, cu suportul de specialitate a Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor Cluj Napoca”, informează, duminică, printr-un comunicat, Poliţia Transporturi. În urma percheziţiilor desfăşurate, cei patru tineri au fost conduşi la sediul unităţilor de poliţie, în vederea audierilor.

  „Prejudiciul total în aceste cauze este de peste 250.000 de lei, iar pentru îndepărtarea desenelor şi rescrierea numerelor de identificare şi a datelor necesare pentru exploatarea vagoanelor în conformitate cu legislaţia de specialitate în vigoare a fost necesară retragerea din circulaţie a vagoanelor respective”, se mai precizează în comunicat.

  Citește și: Tânăr migrant zdrobit de trenul Arad-București! Polițiștii încearcă să stabilească dacă e vorba de un accident sau o sinucidere

   

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.