Arta origami ar putea schimba modul în care NASA construiește panouri solare

  de Special Arad | 31 august 2014, 3:14 PM | Eco

  0

  Specialiștii NASA au creat un panou solar care utilizează principiile origami. Brian Trease de la Jet Propulsion Laboratory al NASA spune că acest tip de tehnologie ar putea fi folosit în viitor la aplicații solare spațiale, potrivit Solar Magazin.

  Oamenii de știință au lansat de obicei pe nave spațiale panouri solare pliate în cutii mici, ghemuite. Modulele de genul funcționează destul de bine, însă ele nu permit o utilizare foarte eficientă a spațiului.

  Așa cum se întâmplă la panourile solare mari, implementarea prototipurilor devine, cu timpul, anevoioasă. Cu toate acestea, în ciuda aspectului complex de origami, noul prototip este de fapt mult mai ușor de implementat, scrie Extreme Tech.

  Proiectarea unui panou solar în stilul origami necesită inginerie inteligentă — origami este arta plierii hârtiei, dar chiar și cele mai subțiri panouri solare sunt mult mai groase și mai grele decât hârtia. Totuși, echipa de la Jet Propulsion Laboratory a reușit să plieze un panou solar. Iată rezultatul:

  Origami Solar Array Prototype from JPLraw on Vimeo.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.