Artă cu drujba. Impresionantele animale sculptate în lemn ale lui Jurgen Lingl-Rebetez

  de - | 12 aprilie 2017, 11:03 PM | Foto

  0
  tigru-990x660

  Când spui drujbă te gândești aproape întotdeauna la ceva dur, la tăieri sau „toaletări” de copaci, la lemn de foc despicat și alte astfel de activități. Mai greu ne trec prin minte gânduri aristice, delicate, legate de drujbă. Și totuși, poți face artă cu drujba și există artiști care au lucrări încărcate de sensibilitate.

  Unul dintre acești artiști este și Jurgen Lingl-Rebetez, artist german stabilit de ceva timp în Franța. El realizează sculpturi impunătoare de animale mânuind cu delicatețe drujba.

  Jurgen s-a născut în 1971 în Bad Tolz, Bavaria, și încă din copilărie și-a arătat înclinația către artă. El desena tot ceea ce observa în jurul său: plante, animale, clădiri, oameni, peisaje. După executarea serviciului civil obligatoriu, făcut la Schonbrunn, Jurgen începe pregătirea în sculptură ca ucenic al maestrului Hans-Joachim Seitfudem. Devotamentul său față de această pasiune îl conduc către un premiu întâi câștigat la un concurs în Munchen și un loc doi la nivel național la un concurs desfășurat în Bavaria. În 1966 se mută în Elveția și începe să lucreze ca artist independent. Tot în aceea perioadă începe și să folosească drujba pentru realizarea sculpturilor. În 1999 se stabilește în Franța, unde trăiește și lucrează și acum.

  Sursa: revistadinlemn.ro / lingl-sculpture.com

  cai Angel bear caine cat_side cow_side horse_rabbit_leopard in-atelier-e1482877241137 Jürgen-Lingl-Rebetez-01 Lion pasare

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.