Armata chineză nu mai răspunde la apelurile Pentagonului pe liniile telefonice de siguranță

  de - | 6 August 2022, 2:12 PM | Internaţional

  0

  Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin (foto: Facebook)

  Puterile nucleare au linii de comunicare dedicate, între armatele lor, necesare pentru ca un incident neprevăzut să nu se transforme, din greșeală, într-o confruntare distrugătoare. Aceste linii sunt operate de militari profesioniști, primii care ar trebui să reacționeze, să vadă și să înțeleagă ce s-a întâmplat. Comunicațiile sunt deschise permanent, cu oameni de legătură care se cunosc și au încredere unii în alții, indiferent dacă aparțin unor state rivale sau chiar aflate în conflict militar.

  Acest sistem nu mai funcționează de câteva zile între armatele SUA și cea a Chinei, au relatat surse de la Pentagon pentru publicația Politico, citată de Libertatea.

  În ciuda telefoanelor repetate ale șefilor armatei americane, omologii lor din China nu răspund, după ce Nancy Pelosi a vizitat Taiwan. Beijingul a tratat această vizită drept un amestec în treburile interne ale țării și a început exerciții militare foarte aproape de insula cu 23 de milioane de locuitori.

  Cum americanii au și ei numeroase forțe în zonă, o ciocnire involuntară între forțele americane și și cele chineze nu este exclusă.

  Sursa: libertatea.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.