Aripi frânte! Au iubit zborul, dar din această seară, Ionuț Dronca și Radu Coroiu au aripi de îngeri…

  O seară tristă la Șiria. Uitându-mă înspre oraș, la ora 19 se vedea apusul, unul atât de frumos în zilele însorite. Dintr-o dată, la telefon se aude un bip. Era pe wattsapp și eram anunțat că un avion s-a prăbușit lângă Aerodromul Charlie Bravo. La doar un kilometru distanță de locul în care mă aflam.

  Brusc, m-a cuprins panica. Am fost de atâtea ori acolo, am stat de atâtea ori cu acei oameni atât de faini, că nu știam la care dintre ei să mă gândesc. L-am sunat repede pe unul dintre ei și când mi-a răspuns am simțit o bucurie imensă. A răspuns, deci… el trăiește. „A murit Ionuț Dronca”, mi-a spus la telefon, iar imediat după ce am auzit asta mi-am dat seama că lumea este foarte mică. Ne cunoșteam… Asta și pentru că în Arad mai toți ne cunoaștem unii cu alții… În cinci minute am ajuns la fața locului și acolo era prăpăd… Pilotul Ionuț Dronca (foto, în dreapta) și prietenul său, Radu Alin Coroiu (din Miniș, foto din stânga), și-au pierdut viața după ce s-au prăbușit cu avionul lui Ionuț. „Venea zilnic să zboare, de câte ori era vreme frumoasă el era aici. Mai avea câteva ore și putea să dea examen pentru a deveni pilot de linie”, mi-a spus Dan Cojocaru, unul dintre proprietarii aerodromului Charlie Bravo.

  Când moare un pilot se obișnuiește să se spună: „A murit făcând ce i-a plăcut cel mai mult”. În seara asta, la Șiria, s-a stins un pilot, unul tânăr și plin de viață: Ionuț Dronca. Nu cred că în cazul lui este valabil ce am scris mai sus în ghilimele. Ionuț iubea viața cu tot ce cuprinde ea. Ionuț o iubea pe soția lui, Georgiana, pe fetița lui de doar câteva luni. Ionuț a reparat o viață telefoane și îi plăcea mult ceea ce făcea, dar acum se pregătea de o carieră de pilot.

  Într-o perioadă în care omenirea parcă a luat o pauză de la tot din cauza acestui virus care a cucerit planeta, Ionuț nu a stat acasă pentru că zborul nu se poate face de acasă… A urcat la manșa avionului său pentru a se bucura de zbor, de libertate, de spațiu, de apus… Din păcate, la apus a fost chiar viața lui. A fost ultimul zbor, ultimul apus pentru Ionuț și pentru prietenul său, Radu. „Radu venea des cu el pe aici. A mai zburat cu el de multe ori”, spun cei care l-au văzut de atâtea ori zburând pe Ionuț.

  Radu Alin Coroiu avea 36 de ani, o soție – Lavinia – și un băiețel de doar câțiva anișori. S-a stins alături de prietenul său pe care l-a însoțit de atâtea ori.

  Ce s-a întâmplat? Nimeni nu știe încă sigur…

  Cert este că aripile frânte ale avionului sunt, din această seară, aripi de îngeri pentru Ionuț și pentru Radu!

  Somn lin printre îngeri!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.