duminicã, 19 mai, 2024

Special Arad Logo

  Jumătate dintre bărbații arestați preventiv în 16 ianuarie pentru trafic de droguri sunt acum în arest la domiciliu

  de Ioana Costaș | 8 februarie 2024, 2:59 PM | Știri Arad | Topic special

  2

  Captura în urma perchezițiilor din 15 ianuarie(foto: DIICOT)

  Cinci din cei zece bărbați arestați preventiv în 16 ianuarie – pentru trafic de droguri – în urma a 56 de percheziții domiciliare efectuate în județul Arad au scăpat de arest preventiv, fiind plasați în arest la domiciliu, în timp ce pe numele celorlați cinci a fost prelungită măsura arestului preventiv.

  „Admite propunerea de prelungire a arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Arad privind pe inculpaţii: 1. Covaci Darius Dumitru; 2. Kanczi Iulian Ion; 3. Constantin Sorin; 4. Vilăroiu Marian Sergiu; 5. Bota Ioan Sorin. Dispune prelungirea măsurii arestului preventiv a inculpaţilor, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Arad pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 15 februarie 2024, până la 15 martie 2024, inclusiv. Respinge cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, formulată de inculpaţii sus-menţionaţi personal şi prin avocaţi”, se arată în soluția pe scurt a Tribunalului Arad, de joi, 8 februarie.

  Totodată, instanța arădeană a mai admis propunerea de prelungire a măsurii preventive a arestului la domiciliu formulată tot de DIICOT – Biroul Teritorial Arad, în ceea ce-i privește pe inculpaţii Moș Dan Teodor și Luntraș Raul Liviu, dispunând prelungirea măsurii arestului la domiciliu – pentru o perioadă de 30 de zile – în cazul celor doi.

  Dispune înlocuirea măsurii arestului preventiv luată faţă de inculpaţii:

  1. Barna Ioan, cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, măsura înlocuirii urmând a fi pusă în aplicare efectivă la momentul rămânerii definitive a prezentei încheieri;

  2. Szabad Petru, cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, măsura înlocuirii urmând a fi pusă în aplicare efectivă la momentul rămânerii definitive a prezentei încheieri;

  3. Korponai Emeric, cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, măsura înlocuirii urmând a fi pusă în aplicare efectivă la momentul rămânerii definitive a prezentei încheieri;

  4. Chiparos Alexandru Dorin, cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, măsura înlocuirii urmând a fi pusă în aplicare efectivă la momentul rămânerii definitive a prezentei încheieri;

  5. Asoltani Ionuț Marian, cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, măsura înlocuirii urmând a fi pusă în aplicare efectivă la momentul rămânerii definitive a prezentei încheieri”, se mai arată pe portal.just.ro.

  Pe lângă obligaţia de a nu părăsi imobilul fără permisiunea organului judiciar, celor cinci care au fost plasați din arest preventiv în arest la domiciliu, Tribunalul Arad le-a pus în vedere „să nu comunice nici direct, nici indirect, pe nici o cale cu numiţii: Covaci Darius Dumitru, Kanczi Iulian Ion, Dragla Ghiţă Alin, Kiş Cristian Ioan, Constantin Sorin, Budău Daniel Beniamin, Brândaș Andrei Ioan, Boți Iasmin Petrică, Roman Dănuţ Iosif, Avram Israel Adrian, Vid Alex Cătălin, Bogdan Iosif, Goda Oscar; Moș Dan Teodor („Tito”), Longer Iurek Andzei; Cristescu David Alexandru („Kuki”); Onuţiu Florin Ştefan; Mocan Aurelian Dan; Antal Adrian; Bodea Dumitru; Perijoc Andrei; Budău Ancuţa; Dumbra Rafael Cristian, Ardelean Lorin Natanael („Neamţu”); Alexuța Ciprian; Tomoiagă Adrian Roberto, Vilăroiu Marian Sergiu; Bota Ioan Sorin; Luntraș Raul Liviu; Rista Kinga; De Sio Matteo; Vajko Ludovik; Miu Vasile; Spătar Ovidiu Sergiu; Pătroi Marius; Şuşcă Vasile; Tăpălagă Giulio; Mureşan Dan Ionel; Both Valentin; Boiciuc Gheorghe; Costea Cristian Daniel; Geongheo? Georgian; Trifan Andrei Lucian; Blajovici Lucian Ioan; Schuller Tiberiu Robert; Mreană Alexandru Ioan; Agrijan Lucian Angelo; Dinescu Ioan; Molociniuc Mihaela; Codrean Cosmin Nicolae; Dubă? Beatrice; Apostol Denis; Raț Petronela, Szabo Nicolae; Gaiță Constantin; Gherghel Iosif; Adam Constantin; Mariş Brian Paul; Balaj Gheorghe; Florescu Marius Adrian; Petruţ Valentin Alexandru; Petruţ Lucian Tiberiu; Bak Bogdan Adrian; Dobrean Cristian Denis; Arjoca Marius Paul; Barna Ioan; Szabad Petru; Korponai Emeric şi Chiparos Alexandru Dorin”.

  Hotărârea Tribunalului Arad poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.

  În urma celor 56 de percheziții domiciliare efectuate în 15 ianuarie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad, împreună cu procurorii DIICOT Arad, au descoperit și ridicat aproximativ 600 de grame de cocaină, 280 de grame de 3-CMC (cunoscut sub denumirea de cristal), 10 grame de substanță psihoactivă 2-MMC, 3 grindere, 52 de telefoane cu SIM, 7 cântare electronice de mare precizie, 74.960 de lei, 13.400 de euro și 20 de lire sterline.

  Totodată, au fost indisponibilizate bijuterii, două pistoale neletale supuse autorizării, arme albe (boxuri, macete, bastoane), diverse dispozitive folosite pentru consumul de droguri, precum și alte mijloace de probă. De asemenea, s-a dispus măsura sechestrului asigurător asupra a șase autoturisme.

  Potrivit DIICOT Arad „cei în cauză, individual sau cu sprijinul altor persoane cercetate, ar fi comercializat cantitățile de droguri și substanțe psihoactive preponderent în perimetrul stradal, în contact direct cu clientul”.

  Drogurile erau vândute, în special, în zonele Checheci și Boul Roșu.

  Citește și: Una dintre casele celebrei familii Cristescu, cunoscută sub numele de Kuki, a fost țintă a mascaților în cadrul celor 56 de percheziții antidrog de luni

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.