miercuri, 17 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Arcul de Triumf s-a redeschis. Monumentul a fost restaurat cu bani europeni

  de - | 29 noiembrie 2016, 10:09 AM | Naţional

  0

  Arcul de Triumf, monument emblematic al Bucureştiului a fost inaugurat luni, 28 noiemebrie. Clădirea a fost consolidată, restaurată și conservată de Municipalitate prin cofinanțare europeană, scrie Vocea.biz.

  Odată consolidat, Arcul de Triumf poate rezista la un cutremur de peste 8 grade pe scara Richter, datorită celor 24 de izolatori antiseismici și a celor opt amortizori care au fost montați la nivelul structurii de rezistență a imobilului.

  Primarul General Gabriela Firea a declarat că, după finalizarea procedurii de recepție, monumentul va putea fi vizitat de bucureșteni dar și de turiști, acesta fiind de fapt și unul dintre obiectivele acestui proiect: reintroducerea în circuitul turistic a Arcului de Triumf, unul dintre simbolurile Capitalei României. În acest scop, Municipalitatea, în colaborare cu Poliția Rutieră, va amenaja treceri de pietoni și alveole, astfel încât vizitarea monumentului istoric să se poată realiza în siguranță.

  „Astăzi ați înfăptuit un act istoric! La 1 decembrie 1936, Regele Carol al II-lea inaugura acest monument care omagiază eroismul și îi adună pe români laolaltă. Cine nu știe că românii se pot aduna laolaltă nu are ce căuta în preajma Arcului de Triumf. După ce Arcul de Triumf se va vizita, succesul moral și turistic este garantat. Vă mulțumesc pentru ceea ce ați făcut!”, a precizat academicianul Răzvan Theodorescu, președintele Comisiei pentru Centenarul Unirii, prezent la eveniment.

  În apropierea monumentului, Primăria Capitalei a organizat o expoziție de fotografii prin care este redată istoria monumentului, de la construcție și până în prezent.

  Sursa foto: Vocea.biz

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.