Aradul și coronavirus: De la „focar de infecție” la zero cazuri noi în ultima săptămână

  de Mihai Todoca | 1 iulie 2020, 2:39 PM | Coronavirus | Știri Arad | Topic special

  1

  Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus în România rămâne în continuare ridicat. Dacă ieri au fost raportate 386 de cazuri noi, azi până la ora 13:00 s-au raportat în total un număr de 326 de persoane îmbolnăvite cu Covid-19. Totuși, situația din orașul nostru pare sub control.

  Deși la începutul pandemiei, Aradul se situa în locurile fruntașe ale clasamentului în ceea ce privea numărul de infectări, din data de 24 iunie, Aradul nu a mai avut niciun nou caz, cel puțin nu sunt rapoarte în sensul acesta. Astfel, dacă următoarea raportare a cazurilor noi de infectare de astăzi va feri din nou județul nostru, asta va însemna că de șapte zile Aradul este un județ cu zero cazuri noi. Un lucru nu tocmai de nemenționat având în vedere că județului nostru i s-a pus eticheta de „focar de infecție”, sau „Suceava 2”, și nu pe nedrept.

  Într-o declarație pentru ziare.com, șeful DSP Arad, Horea Timiș, a apreciat cum de am ajuns la aceste rezultate: „Stres continuu pe sectorul medical prin controale”, spune acesta.

  „Acum am terminat de controlat foarte agresiv zona industrială, transportul în zona industrială, fiecare fabrică. E un stres pe care îl ținem ca să țină sus ștacheta, să nu se relaxeze prea tare. Al doilea stres este pe sectorul sanitar. Nouă ne este frică. Dacă suntem aici, nu înseamnă că nu suntem cu frica în sân. Aradul a testat foarte mult și prin pooling. Multe județe nu își asumă pentru că legislația nu e foarte clară, nu te ajută. Eu vin cu o mentalitate din mediul privat și nu mă interesează prea mult. Mă interesează rezultatele”, a mai declarat șeful DSP Arad.

  Cum spuneam, Aradul se află în a șaptea zi de raportare zero în ceea ce privește cazurile noi de infectare, în timp ce alte cinci județe nu au avut un caz nou în ultimele 24 de ore, este vorba de Bihor, Sălaj, Tulcea, Vâlcea și Vaslui.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.