Aradul, pe harta traseelor trenurilor electrice. Care sunt orașele cu care vor face legătura

  de - | 5 November 2021, 10:48 AM | Naţional | Topic special

  0

  20 de trenuri electrice noi si moderne vor imbogati in curand zestrea de garnituri CFR de calatori, cu bani europeni. Vorbim de prima achizitie consistenta de trenuri de dupa anul 2000 cand au fost cumparate faimoasele Sageti Albastre.

  Anuntul a fost facut de Ministerul Transporturilor care a desemnat castigatorul licitatiei. Este vorba de compania ALSTOM Ferroviaria SpA (parte a grupului european ALSTOM).

  Trenurile (20 provenind din contractul de baza si 17 din activarea optiunii suplimentare) vor fi primele electrice cumparate de Romania, alaturandu-se celor 3 trenuri Hyperion produse in tara, la Craiova, si achizitionate de un operator privat.

  Trenurile electrice (RE-IR) au o capacitate de transport de peste 300 persoane/tren, la o viteza maxima de circulatie de 160 km/h. Pentru asigurarea calitatii garniturile, trenurile sunt cumparate cu servicii de reparatii incluse, pe minimum 15 ani.

  Pentru a raspunde obiectivelor nationale si europene privind combaterea efectelor schimbarilor climatice, designul ramelor electrice va respecta cerintele privind protectia mediului in ceea ce priveste functionarea, intretinerea si eliminarea/reciclarea.

  Noile trenuri ale Romaniei urmeaza sa fie utilizate pe rutele electrificate majore ale retelei feroviare, urmarindu-se o deservire echilibrata a teritoriului:

  Bucuresti Nord – Constanta
  Bucuresti Nord – Brasov – Arad – Timisoara
  Bucuresti Nord – Brasov – Cluj
  Brasov – Deda – Cluj
  Bucuresti Nord – Brasov
  Bucuresti Nord – Iasi
  Bucuresti Nord – Suceava
  Bucuresti Nord – Galati
  Bucuresti Nord – Craiova – Targu Jiu – Petrosani- Simeria
  Bucuresti Nord – Craiova – Timisoara – Arad
  Cluj – Timisoara
  Cluj – Suceava – Iasi

  sursa: opiniatimisoarei

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.