vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Aradul menține bonificația la 5%

  de - | 22 noiembrie 2018, 11:56 AM | Comunicate contra cost

  0

  În urmă cu aproximativ o lună, USR Arad solicita administrației locale stabilirea la 10% a bonificației pentru plata în avans a taxelor locale. Prin răspunsul transmis, primarul Gheorghe Falcă ne-a anunțat că s-a considerat oportun ca bonificația acordată să fie de 5%.

  Conform legislației fiscale în vigoare, administrațiile locale pot acorda o bonificație de maxim 10%, pentru plata integrală a taxelor locale datorate, până la data de 31 martie a anului în curs. Stabilirea acestei bonificații revine conducerii locale a fiecărei unități administrativ teritoriale.

  Municipiul Arad are stabilit un procent de 5% pentru plata în avans de către persoanele fizice a impozitelor pentru clădiri și terenuri, nu și pentru mijloace de transport. Alte municipii de rang II – Oradea, Sibiu, Craiova, Satu Mare sau de rang I – Timișoara ori Cluj-Napoca recompensează cetățenii pentru plata integrală a impozitelor locale până la 31 martie cu o reducere de 10%.

  Vlad Botoș, președinte USR Arad: ”Nu suntem mulțumiți de răspunsul primit din partea domnului primar. Dacă am vedea că Aradul se dezvoltă folosind banii contribuabililor până la ultimul bănuț, poate am accepta situația actuală.

  De foarte mulți ani, investițiile pentru care arădenii plătesc taxe se regăsesc mai mult pe hârtie, iar banii stau degeaba. Dacă acum doi ani aveam nefolosiți 140 de milioane, anul trecut am urcat la 200, iar anul acesta vom ajunge probabil la 270.

  Asta înseamnă 60 de milioane de euro care sunt nefolosiți de primărie și care ar fi putut fi utilizați pentru renovarea școlilor, pentru construcția unui spital sau pentru alte nevoi ale orașului. În aceste condiții, să refuzi arădenilor o bonificație pe care o merită și pe care o acorde municipii aflate cu mult în fața noastră este de neacceptat.

  20181122 Bonificație 5

   


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.