Fost manager de spital din Arad, declarat incompatibil de ANI

  de Special Arad | 16 December 2015, 12:13 PM | Dezna | Știri Arad

  4

  Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților de către DOMOCOȘ OTILIA SAMICA, fost manager al Spitalului de Recuperare Neuromotorie Dr. Corneliu Bârsan” Dezna, județul Arad.
  DOMOCOȘ OTILIA SAMICA s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 17 iulie 2014 – 08 iunie 2015,întrucât a deținut, simultan, funcțiile de manager interimar al Spitalului de Recuperare Neuromotorie „Dr. C. Bârsan” Dezna și administrator al S.C. BISTRO ROYAL S.R.L., încălcând, astfel, dispozițiile art. 180, alin. (1), lit. b) din Legea nr. 95/2006, potrivit căruia „Funcţia de manager persoană fizică este incompatibilă cu: exercitarea oricărei activităţi sau oricărei alte funcţii de manager, inclusiv cele neremunerate”.

  Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.DOMOCOȘ OTILIA SAMICA a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

  „Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”.

  „Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

  Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Dar madam BONCA,,??,vicepresedinta ordinului asistentilor medicali si in acelas timp si lidera de sindicat al asistetelor,,,,nu e conflict de interese..???Ar fi cazul sa se sesizeze cine trebuie,ca prea e nesimtire deja….s au infipt BIne doamnele,,,,,RUSINEE…!!!!!!

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.