Aradul intră în scenariul roșu. Va fi nevoie de certificatul digital Covid

  de Raluca Medeleanu | 25 septembrie 2021, 2:09 PM | Știri Arad

  0

  Municipiul Arad va intra în scenariul roșu la începutul săptămânii. Potrivit celui mai nou document emis de autorități, rata de incidență la mia de locuitori a atins acum 3,19. Acest lucru presupune o serie de noi restricții, dintre care se va cere inclusiv prezentarea certificatului digital Covid la intrarea în restaurante, mall-uri și la evenimente.

  Trebuie menționat că măsurile nu se aplică îndată, ci – potrivit procedurilor legale – după ce o localitate atinge incidența de 3 la mia de locuitori este necesară convocarea Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență pentru adoptarea de măsuri de prevenție și limitare a răspândirii virusului SARS-COV-2, în conformitate cu prevederile Hotărârilor CNSU și a celor de guvern în vigoare.  Legea permite 48 de ore să se invoce ședința, însă cel mai probabil măsurile vor intra în aplicare la începutul săptămânii. Vom reveni cu o actualizare a articolului în momentul în care se va emite Hotărârea oficială.

  Locuitorii municipiului și a celorlalte localități aflate în scenariul roșu trebuie însă să știe că în această situație trebuie prezentat certificatul Covid. Acesta permite oricui să participe la evenimente ori să intre în localuri, în cele trei condiții: să fie vaccinat, dacă nu este vaccinat să fie testat sau să fi trecut prin boală în ultimele 180 de zile.

  Descarcă gratuit certificatul AICI.

  Situația în întregul județ

  În această dimineață, conform raportării oficiale, la nivelul Județului Arad erau înregistrate următoarele valori ale infecției cu virusul SARS-CoV-2:
  ⦁ Număr de infectări de la ultima raportare*: 194–DSP
  ⦁ Număr persoane vindecate de la ultima raportare: 34
  ⦁ Număr persoane decedate de la ultima raportare: 6
  ⦁ Număr total cazuri active în prezent: 1400
  ⦁ Număr persoane internate în spital (izolare): 166
  ⦁ Număr persoane în izolare la domiciliu (pozitive): 1234
  ⦁ Număr persoane în carantină: 540.

  Dacă săptămâna trecută Sebiș era singurul oraș din județ care se afla în scenariul roșu, acum, pe lângă acesta au trecut și municipiul Arad, orașul Pecica și orașul Lipova. Mai jos puteți studia situația aferentă pentru fiecare localitate din județ:

  View Fullscreen

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.