Aradul are cu un arhitect mai puțin după ce Radu Maran s-a stins din viață: „Virusul nemilos cu care ne confruntăm cu toții de câteva luni încoace l-a doborât!”

  de Andreea Daniela B. | 30 noiembrie 2020, 3:04 PM | Știri Arad

  1

  Încă o persoană care dădea impresia că este nemuritoare a plecat dintre arădeni. Este vorba despre arhitectul Radu Maran, un om iubit de toți cei care l-au cunoscut, o persoană care iubea Aradul și iubea cultura. După ani de zile în care a muncit alături de colegii lui din echipa Modular, acesta a fost nevoit să ia o pauză pentru că se infectase cu Covid-19. Se pare că bărbatul era cunoscut de colegi ca fiind o persoană puternică și totuși, la scurt timp după ce a primit testele negative, Radu s-a stins din viață. Trei săptămâni au trecut de când Radu a început să se simtă rău și acestea i-au fost fatale, iar acum cunoscuții îl plâng pe cel care până nu de mult le aducea zâmbetul pe față. 

  O veste tristă ne-a tulburat adânc sufletele! Colegul nostru, arhitectul Radu Maran, a trecut la cele veșnice! Cumplit! Virusul nemilos cu care ne confruntăm cu toții de câteva luni încoace l-a doborât! Tocmai pe el, un sportiv prin definiție, un om care ducea o viață sănătoasă, fără să fi fost vreodată bolnav. Toți cei care l-au cunoscut ne întrebau stupefiați: Cum?! Tocmai Radu?! Da, din păcate, tocmai el! Și extrem de rapid s-a întâmplat totul, în nici trei săptămâni! Suntem pur și simplu bulversați! Radule, ne vei lipsi! Fără tine, biroul de arhitectură nu mai e același lucru! Prezența ta plăcută, râsul tău șugubăț, stresul tău să fie lucrul bine făcut, bilețelele lăsate pe birouri cu ce aveam de făcut a doua zi, discuțiile cu tine și sfaturile tale, planurile pentru dotarea biroului de arhitectură și a laboratorului geotehnic – toate acestea rămân în amintirea noastră…
  Am sperat cu toții până în ultima clipă să te faci bine, abia așteptam să te reîntorci la birou (Sandu zicea cu drag: Abia aștept să mă cheme Radu ca să-l aduc acasă cu mașina!) MODULAR-ul nu mai este MODULAR, fără tine!  Dumnezeu să te odihnească în liniște și pace, Radule! 
  Viața nu se oprește pentru nimeni aici, ea continuă într-o altă dimensiune, unde, mai devreme sau mai târziu, ne vom regăsi cu toții! Drum lin către Veșnicie, suflet blând!”.

  Înmormântarea va avea loc miercuri, 2 decembrie, la ora 13.00, la Cimitirul Pomenirea. Înmormântarea va fi una obișnuită datorită testelor negative din care reieșea că Radu ar fi scăpat de virus, astfel, pe ultimul său drum nu este considerat un posibil purtător al bolii. Cu toate acestea, având în vedere situația actuală, nu pot participa mai mult de 50 de persoane la serviciile funerare.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.