miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  Aradi Kamaraszínház, premiat pentru scurt metrajul „Agape” la Festivalul Mediawave din Ungaria

  de Special Arad | 10 mai 2017, 10:32 PM | Cultură

  0

  La Festivalul Internaţional de Film şi Muzică MEDIAWAVE  din Ungaria, secţiunea de scurt metraje, premiul pentru cel mai bun film maghiar a fost acordat filmului intitulat „Agape” în regia lui Otto Bánovits, o coproducţie a Companiei Aradi Kamaraszínház şi Mirage Film din Budapesta, unul dintre producătorii filmului fiind Reka Fekete, secretarul artistic şi de producţie al companiei de teatru arădene. Filmul este rezultatul unui proiect pentru care Aradi Kamaraszínház a câştigat finanţare, în 2013, din partea Consiliului de Media al Autorităţii Naţionale de Media şi Transmiterea Ştirilor din Ungaria. În distribuţie pot fi văzuţi importanţi actori din Ungaria (Lukáts Andor, Lázár Katalin şi Haumann Péter).

  Agape are ca temă viaţa unui cuplu în vârstă (Lukáts Andor şi Lázár Katalin) care trăiesc izolaţi pe o fermă. Doar femeia ţine legătura cu fiul lor, printr- un telefon mobil vechi. Într-o zi femeia nu se mai trezeşte iar bărbatul trăieşte şi el o experienţă apropiată de moarte, arătată într-o scenă de viziune accentuat stilizată în care apare şi actorul Haumann Péter. În singurătatea lui, bărbatul începe să se apropie de fiul şi familia acestuia, cu care până acum nu a avut contact, poate şi datorită faptului că soţia fiului este de culoare.

  La acelaşi festival, Otto Bánovits (absolvent al Universităţii de Arte din Londra, Secţia Film) a câştigat şi premiul spectatorilor la secţiunea „Pe drum – Festivalul de Film Online”, cu filmul Donkey Xote.

  Festivalul MEDIAWAVE este unul dintre cele mai importante festivaluri artistice din Ungaria, recunoscute pe plan internaţional şi de către EFFE (Europa Pentru Festivaluri, Festivaluri Pentru Europa) al căriu juriu internaţional l-a calificat şi în acest an între cele mai bune festivaluri din Europa.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.